Salonul Auto de la Beijing ar putea fi amânat din cauza creșterii alarmante a îmbolnăvirilor cu Covid-19 în China

Autor: Mihai Morcovescu 25 mart. 2022 Știri auto

Ediția din acest an a Salonului Auto de la Beijing, programată să înceapă pe 21 aprilie, ar putea fi amânată. Măsura ar putea fi luată în contextul unei creșteri alarmante a numărului de îmbolnăviri cu Covid-19 în China.

Show-ul de la Beijing a avut loc ultima dată în septembrie 2020

Această țară a raportat în ultimele zile cele mai mari cifre din ultimii doi ani, de la începutul pandemiei. Peste 10 milioane de locuitori din cel puțin 11 orașe și regiuni din China se află în izolare sau în carantină la domiciliu.

Drept urmare, Auto China, organizatorii show-ului automobilistic, iau serios în calcul varianta amânării evenimentului. Deocamdată, nu s-a luat o decizie finală în acest sens, însă este posibil ca salonul să fie amânat până în luna iunie, informează Reuters, citând presa chineză.

Salonul auto de pe cea mai mare piață auto din lume alternează în fiecare an între Beijing și Shanghai. În mod tradițional, salonul chinez este locul unde marii producători auto își lansează noile modele.

De altfel, mai mulți constructori își anunțaseră deja planurile de lansare a unor noi modele la Beijing. Spre exemplu, Mercedes-Benz confirmase că noul EQS SUV complet electric își va face debutul aici. De asemenea, BMW urma să prezinte noua generație Seria 7, alături de varianta electrică i7.

Al treilea concept Audi Sphere fusese și el confirmat pentru show-ul de la Beijing, la fel ca și conceptul Volkswagen ID.Aero15.

Ultima ediție a Salonului Auto de la Beijing a avut loc în septembrie 2020, fiind și în acel an amânat din aprilie tot din cauza pandemiei de Covid-19.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Beijing Auto Show


Mihai Morcovescu
Mihai Morcovescu
Sunt ziarist cu o experiență de peste 20 de ani în presa sportivă și auto din România, atât în print, cât și în online. Am scris de-a lungul timpului la Agerpres, Sport XXI, Jurnalul Național, Gazeta Sporturilor, ProSport, Autocar, AutoMotorsiSport.ro, Auto.ro, etc. De asemenea, am făcut ... citește mai mult

Comentarii
Inchide