Scandal după ce Primăria Sector 4 a anunțat taxarea locurilor de parcare de pe bulevarde

Autor: Cristian Agatie 12 aug. 2021 Știri auto

Un adevărat scandal a izbucnit după ce Primăria Sector 4 a anunțat taxarea locurilor de parcare de pe bulevarde începând cu 23 august. Viceprimarul Capitalei, Stelian Bujduveanu, susține că măsura este ilegală.

Intră în Galeria FOTO

Viceprimarul Capitalei, Stelian Bujduveanu, a declarat, joi, că hotărârile Consiliului Local Sector 4 privind introducerea de tarife pe oră pentru locurile de parcare de pe unele bulevarde sunt nelegale, pentru că sectoarele administrează numai parcaje de reşedinţă.

„Hotărârile Consiliului Local Sector 4 privind introducerea de tarife pe oră pentru locurile de parcare de pe unele bulevarde sunt nelegale! Atrag atenţia că Primăria Sector 4 nu poate administra în regim de plata cu ora parcările de pe marile bulevarde, întrucât decizia intră în contradicţie cu prevederile Strategiei de parcare pe teritoriul Municipiului Bucureşti. Sectoarele administrează numai parcaje de reşedinţă, exploatarea lor făcându-se prin închiriere către persoanele fizice îndreptăţite, pe bază de contract cu durata de valabilitate de 1 an şi cu posibilitatea reînnoirii” , scrie pe Facebook viceprimarul general al Capitalei, Stelian Bujduveanu.

Scandal după ce Primăria Sector 4 a anunțat taxarea locurilor de parcare: Ce spune viceprimarul Capitalei

El precizează că pentru parcajele de reşedinţă administrate de sectoare, tarifele diferenţiate sunt stabilite doar de către Consiliul General al Municipiului Bucureşti.

„Faptul că Primăria Sector 4 a stabilit tarife de închiriere cu ora este o încălcare a normelor în vigoare. Tarifele de închiriere cu ora sunt specifice parcajelor publice de utilitate generală (cf. art. 17 (2) din Anexa nr. 3 din Strategia de parcare pe teritoriul Municipiului Bucureşti), categorie de parcaje care se află în administrarea Consiliului General al Municipiului Bucureşti. În plus, Comisia Tehnică de Circulaţie a Municipiului Bucureşti, autoritatea care încadrează parcajele pe categorii, nu a avizat niciodată parcaje de reşedinţă pe arterele principale din Sectorul 4” , conchide Bujduvenu.

Primăria Sectorului 4 a anunţat joi că introduce, începând cu 23 august, plata pentru locurile de parcare situate pe bulevarde. Plata se va face prin SMS, iar cei care nu o vor face, vor avea roţile maşinii blocate.

Urmărește Promotor.ro pe Google News


Cristian Agatie
După o experiență scurtă în presa generalistă și radio, a intrat în presa auto „din oportunism” în 1994, la revista Autoturism a Automobil Clubului Român, și a rămas „din convingere” din 2008, la Auto Bild, un nou proiect demarat în România de Axel Springer în colaborare cu Edipresse. Absolvent ... citește mai mult

Comentarii
Inchide