Scandal uriaș la Tesla. O posibilă defecțiune sub lupa autorităților

Autor: Elena Luchian 18 ian. 2020 Știri auto

Un nou scandal lovește în plin compania Tesla. Autoritățile americane investighează o posibilă defecțiune survenită la peste 120 de autoturisme. Peste 100 dintre acestea au fost implicate în accidente după ce ar fi accelerat brusc, neințenționat.

Galerie foto

Administrația pentru Siguranța Traficului Rutier (NHTSA) a efectuează verificări după ce peste 127 de persoane au raportat aceeași problemă: mașinile lor au accelerat brusc. Petiția solicită analizarea a nu mai puțin de jumătate de milion de mașini, care ar putea prezenta defecțiunea raportată de clienți.

Plângerea comună, înaintată de mai mulți posesori de Tesla, a fost depusă pe data de 19 decembrie și a fost făcută publică acum de NHTSA. Problema raportată a survenit în cazul unor modele din gamele Model 3 (unități construite în 2018), Model S (unități construite în perioada 2012-2019) și Model X (construite în perioada 2016-2019).

110 dintre mașinile care ar fi suferit această defecțiune au fost implicate în accidente, în urma cărora 52 de persoane au fost rănite.

Cele mai multe dintre incidente s-au produs în timpul manevrelor de parcare sau în timpul manevrelor de ieșire dintr-un loc de parcare.

În urmă cu câțiva ani, autoritățile americane au investigat o problemă similară, dar au dovedit atunci că vina era, de fapt, a șoferilor, care încurcau pedalele de frână și accelerație. Apăsau din greșeală accelerația, când, de fapt, intenția lor era de a frâna. Dacă defecțiunea va fi confirmată, Tesla va fi obligată să recheme în service toate mașinile afectate, în vederea remedierii.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Shutterstock



Comentarii
Inchide