Scârțâit de roți și manevre la limită. Ce fac polițiștii cu autospecialele din dotare?

Autor: David Andrei 09 iun. 2021 Știri auto

Scârțâit de roți, manevre la limită, slalom. Totul a avut loc, de această dată, nu în trafic, ci la un curs de conducere defensivă. Ce fac polițiștii cu autospecialele din dotare?

GALERIE FOTO

Polițiștii pun autospecialele din dotare la treabă. Se întâmplă în cadrul unui program de pregătire pentru conducere defensivă a mașinilor de poliție. Programul se desfășoară la nivel național, iar una dintre etapele sale a avut loc la Oradea. La curs a participat și polițistul vlogger Tavi Perțea.

“Am învățat cum să fac derapaje controlate, cum să evit cu mașina de poliție un obstacol care apare brusc și cum să fac parcări laterale în viteză”, povestește omul legii.

Tavi Perțea și colegii săi au avut la dispoziție autospeciale Dacia Logan, Dacia Duster și Volkswagen Polo.

“Am crezut că se răstoarnă, nu credeam că e așa de rezistentă Dacia Logan”, a spus Tavi Perțea după ce a trecut prin cele trei probe pregătite de instructori. “Am prins mult mai mult curaj să fugim după infractori. Dacă până acum foloseam expresia Decât să fugim după el, mai bine îi facem o citație, acum am prins încredere în noi și în autospecialele din dotare.”

Au polițiștii nevoie de cursuri de conducere defensivă cu autospecialele din dotare?

Numărul de accidente în care sunt implicate autospecialele de poliție este tot mai mare. Potrivit unui raport emis în toamna anului trecut, nu mai puțin de 3.006 de mașini conduse de oameni ai legii au avut de suferit în urma unui impact în perioada 2017-2020. În intervalul de patru ani, 12 dintre accidente s-au soldat cu pierderi de vieți omenești. Sursele nu menționează în câte dintre aceste situații polițiștii au fost vinovați pentru producerea accidentelor.

Rapoartele întocmite de Ministerul Afacerilor Interne (MAI), valoarea totală a daunelor produse în accidente în care polițiștii au fost implicați cu autospecialele din dotare se ridică la 13,6 milioane de lei.

VIDEO:

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide