Schimbare importantă: Mazda va avea un nou CEO

Autor: Bogdan Bârliga 20 mart. 2023 Știri auto

Consiliul de Administrație Mazda Motor Corporation a anunțat că l-a propus pe Masahiro Moro pentru funcțiile de președinte și CEO al companiei nipone. Acesta îl succede pe Akira Marumoto, care a condus compania la nivel global din 2018.

Masahiro Moro, în vârstă de 62 de ani, lucrează la Mazda din anul 1983. Înainte de a prelua funcția actuală de Director și Senior Managing Executive Officer responsabil de Comunicare, Moro a fost președinte și director general Mazda North American Operations din 2016 până în 2021, Executive Officer responsabil de Global Marketing și a deținut timp de patru ani funcția de vicepreședinte în cadrul Mazda Motor Europe.

Schimbări importante la Mazda

Pe lângă numirea unui nou președinte al companiei Consiliul de Administrație Mazda l-a desemnat pe Jeffrey H. Guyton (56 de ani) Director Reprezentativ, Senior Managing Executive Officer și Chief Financial Officer(CFO). Acesta este în prezent președinte și CEO Mazda North American Operations și Senior Managing Executive Officer responsabil cu operațiunile Mazda din America de Nord, iar în trecut a condus activitatea europeană Mazda timp de zece ani.

„Felicitări lui Masahiro Moro și lui Jeff Guyton. Mă bucur să văd doi lideri experimentați, care cunosc de asemenea foarte bine zona europeană, preluând conducerea afacerii noastre globale. Europa a fost întotdeauna o piață de referință pentru Mazda. Iar prin aceste două desemnări, într-un moment în care Europa definește direcția pentru viitorul industriei auto, Mazda Motor Corporation își reafirmă angajamentul față de regiunea și rețeaua de dealeri din Europa” a declarat Martijn ten Brink, președinte și CEO Mazda Motor Europe.

Consiliul de Administrație Mazda Motor Corporation a aprobat componența personalului executiv care va fi propusă la Adunarea Generală Ordinară a Acționarilor și la reuniunea Consiliului de Administrație imediat următoare, programată pentru iunie 2023.

Și acum patru ani compania niponă a decis să facă o serie de schimbări majore în structura de conducere: pe data de 1 aprilie 2019, Yasuhiro Aoyama, fost director executiv la Mazda Motor Corporation din Japonia, a devenit preşedinte şi CEO al MME, iar fostul președinte al companiei Jeff Guyton a preluat funcția de conducere a filialei Mazda North American Operations (MNAO), după ce a condus activitatea europeană începând cu 2009.

Urmărește Promotor.ro pe Google News
Tags:

Sursa foto: Mazda


Bogdan Bârliga
Bogdan Bârliga
Bogdan are peste 19 ani de experiență în mass-media (print / online). În trecut a lucrat pentru grupuri de presă precum Finmedia, Realitatea-Cațavencu, Ringier AG și altele. Pe lângă zona editorială a ocupat și funcția de Social Media Manager (administrare conturi multiple de Facebook, Instagram, ... citește mai mult

Comentarii
Inchide