Schimbări în gama de electrice Volvo. XC40 și C40 Recharge se vor numi EX40 și EC40

Autor: Ionuț Vîlciu 21 feb. 2024 Știri auto

Volvo anunță că face restructurări în gama sa de modele. Cea mai importantă dintre ele este reprezentată de renunțarea la denumirea de Recharge pentru mașinile sale electrice.

În misiunea sa către un viitor complet electric, Volvo a anunțat că face modificări în ceea ce privește denumirile modelelor sale din gama actuală. Astfel, mașinile electrice vândute de producătorul suedez renunță la denumirea de Recharge. Volvo C40 Recharge și XC40 Recharge vor fi cunoscute acum sub numele de EC40, respectiv EX40.

De acum încolo, Volvo C40 Recharge și XC40 Recharge vor fi comercializate sub nume noi. Astfel, C40 Recharge devine EC40, iar XC40 Recharge este rebotezat în EX40. Volvo a anunțat oficial că renunță la numele Recharge pentru modelele sale electrice, dar și pentru cele cu propulsoare hibride.

În cazul modelelor echipate cu motorizări hibride, acestea vor purta acum denumirile de T6 sau T8, care indică nivelul de putere al motorului. Pentru modelele cu motoare pur termice, numele rămân neschimbate.

Un nou nume, mai multă putere

Pe lângă schimbarea de nume, Volvo introduce și o actualizare pentru versiunile Twin Motor ale lui EC40 și EX40. Cele două modele vor putea fi comandate acum cu pachetul software opțional Performance, disponibil doar pe anumite piețe. Pachetul aduce un plus de 34 de CP, care saltă puterea maximă de la 408 CP la 442 CP. De asemenea, pachetul promite și timpi de accelerație mai buni, însă Volvo nu a dezvăluit cifrele de performanță pentru mașinile dotate cu pachetul Performance. Această opțiune va fi disponibilă și pentru actualii clienți de Volvo XC40 și C40 Recharge, care pot cumpăra pachetul Performance prin intermediul aplicației Volvo Cars.

Variantele B5 mild hybrid pe benzină ale XC60 și XC90 utilizează acum un ciclu de ardere a motorului mai eficient, care se estimează că va avea ca rezultat reduceri ale emisiilor de CO2 și îmbunătățiri ale economiei de combustibil de până la aproximativ 4% pentru XC60 și aproximativ 2% pentru XC90.

În final, Volvo introduce și ediția limitată Black Edition pentru EX40, EC40 și XC40. Noua propune un pachet format din vopseaua neagră Onyx, embleme negre lucioase, jante negre lucioase de 20 de inch și un interior complet negru.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Volvo


Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu este absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Primii pași în presă i-a făcut în 2021, alături de echipa WASD.ro, acolo unde a redactat primele sale materiale. Pasiunea l-a condus către presa auto, domeniul în care și-a dorit întotdeauna să activeze. ... citește mai mult

Comentarii
Inchide