Schimbări în Programul Rabla din 2023: bani cash în loc de vouchere

Autor: Adrian Somai 26 oct. 2022 Știri auto

Anul 2023 vine cu mai multe modificări în Programul Rabla pentru Autoturisme, casarea și despăgubirea proprietarilor urmând să se facă prin intermediul primăriilor. Anunțul a fost făcut de primarul Clujului, Emil Boc, care a transmis recent că a lucrat alături de Agenția Fondului de Mediu la descentralizarea programului Rabla Local pentru mașini.

”Casarea și despăgubirea proprietarilor se va face prin intermediul primăriilor, iar oamenii vor primi banii în mână și nu sub forma unor taloane care se foloseau pentru achiziția unei mașini noi. În urma discuțiilor pe care le-am avut cu ministrul Mediului, cu reprezentanții Agenției Fondului de Mediu, cu primarii din Asociația Municipiilor am stabilit mecanismele prin care descentralizăm programul Rabla Local pentru mașini” le-a transmis Emil Boc clujenilor interesați de acest program.

În același timp, Emil Boc a mai anunțat și că Primăria pe care o conduce a stabilit deja modalitatea prin care se va derula, în viitor, Programul Rabla. Astfel, administrațiile locale vor fi cele care se vor ocupa începând cu anul viitor de dosarele de casare a mașinilor mai vechi de 15 ani.

Înscrierile încep din luna ianuarie

”Cetățenii care au mașini mai vechi de 15 ani și le dețin de cel puțin un an în proprietate vor putea, cel mai sigur de la 1 ianuarie, dar e posibil chiar din decembrie, să caseze acel autovehicul prin depunerea unui dosar la Primărie” a transmis Emil Boc. În dosar vor fi incluse câteva documente: talonul, dovada că solicitantul locuiește în oraș și dovada că mașina a fost dusa la casare la o firmă de specialitate.

De asemenea, va fi nevoie și de o declarație pe proprie răspundere din partea proprietarului prin care declară că nu a mai primit bani și din alte programe similare. Cea mai importantă noutate este însă aceea că oamenii nu vor mai primi vouchere ca până acum, ci bani cash. Este vorba despre 3.000 de lei, o sumă care, trebuie să recunoaștem, nu este de neglijat.

Sursa: G4Media 

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: ProMotor


Adrian Somai
Adrian Somai
Am studiat cursurile Facultății de “Finanțe, Asigurări, Bănci și Burse de Valori” din cadrul Academiei de Studii Economice București. Lucrez în presă de mai bine de cinci ani, colaborând de-a lungul vremii cu diverse publicații precum Ziarul de Sport, Cars.ro sau Manager.ro. Mi-a plăcut ... citește mai mult

Comentarii
Inchide