Schițe oficiale cu noul Porsche Macan 2024 complet electric

Autor: Marius Vișan 22 ian. 2024 Știri auto

Porsche Macan 2024: designul SUV-ului electric a fost dezvăluit în două schițe de design. Modelul va fi prezentat oficial joia viitoare, pe 25 ianuarie.

Lansarea noului Porsche Macan se apropie. Cea de-a doua generație a SUV-ului va fi 100% electrică și va fi prezentată joi, 25 ianuarie. În așteptarea publicării tuturor detaliilor, constructorul german prezintă designul acestui model, făcând publice schițele și impresiile designerului Michael Mauer.

Oficialul mărcii germane explică faptul că „Porsche a decis să nu diferențieze complet modelele sale electrice de cele cu combustie. Porsche rămâne Porsche”. Iar acest lucru se va întâmpla și în cazul noului Macan: „Nu renunțăm la ADN-ul nostru în privința designului”, spune Mauer. „Am păstrat practic proporțiile care caracterizează o mașină sport din gama Porsche. Designul a fost rafinat atât la interior, cât și la exterior: noul model arată mai sportiv și mai dinamic. Iar plăcerea de a conduce se reflectă cu siguranță în design.”

În acest sens, aerodinamica a fost un element cheie, coeficientul de rezistență la înaintare al vehiculului fiind de 0,25: „Acesta joacă un rol important, inclusiv în ceea ce privește autonomia. În plus, grupul motopropulsor electric deschide noi posibilități și ridică noi provocări. Absența blocului motor ne permite să avem o interpretare mai pronunțată a topografiei tipice a capotei față. În același timp, bateria este încă destul de mare și ocupă mult spațiu”, mai spune Mauer.

În noul Porsche Macan 2024 șoferul este întotdeauna în centrul atenției

Cockpit-ul a fost, de asemenea, actualizat. Șoferul este întotdeauna în centru. Mai exact, toate componentele importante pentru șofer sunt dispuse în jurul acestuia, pentru un acces cât mai facil. Afișajul curbat îi permite șoferul posibilitatea de a accesa mai multe informații. Dar există și un mod de afișare mai minimalist, în care cel de la volan poate selecta doar elementele esențiale din panoul de instrumente.

Noul Porsche Macan va fi cuplat la o baterie litiu-ion de 100 kWh (95 kWh utilizabili), plasată în partea inferioară a caroseriei. Aceasta va asigura, conform anunțului, o autonomie de peste 500 de kilometri (WLTP). Pentru a obține toate datele definitive, va trebui să așteptăm câteva zile până la lansarea oficială.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Porsche


Marius Vișan
Marius Vișan
Marius Vișan a poposit în lumea auto în anul 2015, însă cu jurnalismul online este familiarizat încă din anul 2006 când a început cursurile Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Contactul cu mașinile l-a luat la vârsta de 18 ani, odată cu obținerea permisului auto. Pasiunea ... citește mai mult

Comentarii
Inchide