Noi informații despre viitorul Porsche Macan electric: Toate versiunile vor oferi peste 500 km autonomie – GALERIE FOTO

Autor: Ionuț Vîlciu 12 ian. 2024 Știri auto

Porsche a dezvăluit noi informații despre viitorul Macan electric. Aflăm că, indiferent de versiune, noul model va oferi peste 500 km autonomie.

Noua generație a SUV-ului Porsche Macan urmează să fie prezentată în decursul acestui an. Viitorul Macan electric va fi primul model Porsche construit pe noua platformă PPE a Grupului Volkswagen. Încă nu știm data exacta de lansare a noului SUV electric, dar avem noi informații despre viitorul model electric de la Porsche.

Noul Porsche Macan va fi complet electric și va fi alimentat de o baterie de 100 kWh, dintre care 95 kWh sunt utilizabili. Grație bateriei de capacitate mare, Porsche declară că toate versiunile noului Macan vor beneficia de autonomii mai mari de 500 de kilometri cu o singură încărcare a acumulatorului.

La autonomia mașinii contribuie și un coeficient aerodinamic bun. Porsche declară că a lucrat mult la caroseria noului model pentru a fi cât mai aerodinamică. Noul Macan are un coeficient aerodinamic de 0,25, în timp ce vechea generația avea un coeficient de 0,35.

Bateria noului Porsche Macan se poate încărca în 22 de minute

Viitorul Porsche Macan EV va folosi o arhitectură electrică pe 800V și se va putea încărca cu până la 270 kW de la o stație de încărcare rapidă. Astfel, mașina se poate încărca de la 10% la 80% în doar 22 de minute. Mai mult, Porsche spune că sunt nevoie de doar 4 minute pentru o autonomie de 100 de kilometri.

Pentru a se asigura că noul model se va descurca cât mai bine cu putință în diferitele situații și medii în care va fi condus, Porsche testează intensiv noul Macan. Potrivit producătorul, prototipurile au parcurs până în prezent peste 3,5 milioane de kilometri.

Mașina nu va duce lipsă de putere, deoarece Porsche anunță că noul Macan va dezvolta 612 CP și 1000 Nm cuplu maxim. Vom afla mai multe detalii despre noua generație Macan în scurt timp, deoarece cea de-a doua generație va fi prezentată în următoarele săptămâni.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Porsche


Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu este absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Primii pași în presă i-a făcut în 2021, alături de echipa WASD.ro, acolo unde a redactat primele sale materiale. Pasiunea l-a condus către presa auto, domeniul în care și-a dorit întotdeauna să activeze. ... citește mai mult

Comentarii
Inchide