Scula de 365.000 de euro cu care RAR vrea să facă ordine pe străzi

Scula de 365.000 de euro cu care RAR vrea să facă ordine pe străzi

Autor: Marius Vişan acum 4 ani Știri

Aproximativ 365.000 de euro, atât costă noul echipament pe care Registrul Auto Român îl va cumpăra pentru măsurarea emisiilor de noxe ale maşinilor în condiţii reale de trafic, scrie Digi24.ro, citând News.ro.

Echipamentul care urmează să intre în dotarea Registrului Auto Român face imposibilă trucarea testelor, pentru că sunt măsurate emisiile efective în condiţii de trafic real. Acesta poate măsura emisiile tuturor autovehiculelor de pasageri (categoria M) şi de transport de marfă (categoria N).

„Echipamentul portabil de măsurare a emisiilor poluante – PEMS -, care se poate instala pe orice autovehicul din categoriile M şi N, se conectează la sistemul de evacuare al autovehiculului, în partea finală a acestuia, prelevează şi analizează mostre din gazele de evacuare, în timp ce autovehiculul este condus în condiţii reale de trafic, pe un traseu prestabilit şi verificat cu ajutorul aparatului GPS din dotarea PEMS”, a declarat pentru sursa mai sus menţionată, directorul general al RAR, George Dincă.Comentarii
Inchide