Noul scuter electric BMW CE 04 poate fi comandat în România – VIDEO

Autor: Marius Vișan 12 iul. 2021 Știri auto

Noul BMW CE 04 reprezintă un nou capitol în mobilitatea electrică urbană pe două roţi.

Cu o putere maximă de 31 kW/42 CP, noul BMW CE 04 are un motor ce îi permite un sprint de la 0 la 50 km/h de 2,6 secunde. Pentru clasa de autovehicule L3e-A1 cu putere redusă, este disponibilă o putere de 23 kW/31 CP. Viteza maximă a ambelor versiuni este limitată la 120 km/h.

Noul BMW CE 04 are o capacitate a bateriei de 60,6 Ah (8,9 kWh), oferind o autonomie de aproximativ 130 de kilometri (versiunea cu putere redusă: 100 km). Modelul dispune standard de trei moduri de condus: „ECO”, „Rain” şi „Road”. Ca opȚiune din fabrică este disponibil şi modul suplimentar „Dynamic”.

BMW CE 04 are motor electric răcit cu lichid

Noul BMW CE 04 are un motor electric cu magnet permanent, montat în cadru între baterie şi roata spate, aşa cum este utilizat într-o formă similară la automobilele BMW, precum 225xe Active Tourer.

Bateria litiu-ion este încărcată folosind dispozitivul de încărcare integrat, fie la o priză obişnuită de uz casnic, la un panou (wallbox) sau la o staţie de încărcare publică. Când bateria este complet descărcată, timpul de încărcare este de 4 ore şi 20 de minute.

Cu încărcătorul rapid disponibil opţional, cu o putere de până la 6,9 kW (2,3 kW este nivelul standard), timpul de încărcare este redus la o oră şi 40 de minute când bateria este complet descărcată.

VIDEO

Dacă nivelul bateriei este de numai 20% şi bateria este încărcată până la 80%, timpul de încărcare este redus la doar 45 de minute cu încărcătorul rapid opţional. În funcţie de piaţă, cablul de încărcare standard, cu o capacitate de încărcare de 2,3 kW, este livrat standard.

CE 04 este echipat standard cu un ecran color TFT de 10,25 ţoli (26,04 cm), cu navigaţie şi conectivitate integrate. Unităţile de iluminat se bazează pe tehnologia LED. Aceasta este folosită şi pentru stop şi semnalizatoare.

Noul scuter electric poate fi, în premieră, comandat şi în România. Preţul de început este de 11.690 Euro, fără programul Rabla Plus pentru motociclete. Acesta include un suport de aproximativ 2.200 Euro.

Intră în GALERIA FOTO

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News
Tags:

Sursa foto: BMW


Marius Vișan
Marius Vișan
Marius Vișan a poposit în lumea auto în anul 2015, însă cu jurnalismul online este familiarizat încă din anul 2006 când a început cursurile Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Contactul cu mașinile l-a luat la vârsta de 18 ani, odată cu obținerea permisului auto. Pasiunea ... citește mai mult

Comentarii
Inchide