Se deschide circulația pe brațul nordic al centurii Bacăului – VIDEO

Autor: Marius Vișan 03 aug. 2021 Știri auto

Miercuri, 4 august, va avea loc recepția pentru brațul nordic al centurii ocolitoare a orașului Bacău și pentru nodul Holt, care face legătura cu județul Vaslui, a anunțat deputatul Mircea Fechet. Recepția va fi urmată de deschiderea traficului.

“Asta înseamnă, pentru băcăuani, mai puține mașini pe Calea Moldovei, pe strada Ștefan cel Mare, prin giratoriul de la Podul Șerbănești, pe Calea Bârladului și pe alte străzi din oraș, iar pentru locuitorii din afara județului minute bune câștigate în trafic și, mai presus de orice, un risc mult mai mic de accidente”, a mai spus deputatul băcăuan.

Varianta ocolitoare Bacău are în total 30,8 km, dintre care 16,2 km sunt la profil de autostradă și include 7 poduri, 9 pasaje, 1 nod rutier.

Tronsonul de autostradă și brațul vestic au fost date în trafic în 2020

Firmele care au construit Centura Bacăului, Tehnostrade SA și Spedition UMB SA, au finalizat lucrările cu aproape un an înainte de termen.

”Îi mulțumesc doamnei Mariana Ioniță, director general al CNAIR, pentru discuția despre accelerarea investițiilor cu impact pentru Bacău și pentru eforturile pe care le-a făcut pentru a sprijini și completa mobilizarea constructorului, astfel încât obiectivul să fie finalizat cu multe, multe luni înaintea termenului contractual, care era 2022.

Mulțumesc UMB pentru demonstrația pe care a făcut-o și așteptăm UMB, ca ofertant, pe următoarele tronsoane de autostradă și drum expres care vor fi licitate în această zonă! Guvernul Cîțu a demonstrat și continuă să demonstreze în continuare interes pentru dezvoltarea regiunii Moldovei și a județului nostru, iar acest lucru se vede prin fapte”, a declarat Mircea Fechet, președinte PNL Bacău pentru zdbc.ro.

VIDEO

Primii 7,3 km din cei 31 ai centuri de ocolire a municipiului Bacău au fost deschişi circulaţiei în data de 3 septembrie 2020

Este vorba despre Obiectul 3 al Variantei de Ocolire Bacău, legătura rutieră de la sud de Bacău între DN 2 şi DN 11 şi Giraţia A din cadrul Obiectului 1.

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: LefMarius / YouTube


Marius Vișan
Marius Vișan
Marius Vișan a poposit în lumea auto în anul 2015, însă cu jurnalismul online este familiarizat încă din anul 2006 când a început cursurile Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Contactul cu mașinile l-a luat la vârsta de 18 ani, odată cu obținerea permisului auto. Pasiunea ... citește mai mult

Comentarii
Inchide