Se inaugurează un nou lot din A0. Când va fi gata toată Autostrada București | VIDEO

Autor: Promotor 15 apr. 2024 Știri auto

De luni, se va putea circula pe încă un tronson din Autostrada București, care înconjoară Capitala. Construcția acestui lot a fost finalizată cu o jumătate an întârziere.

O nouă bucată din Autostrada București, tronsonul sudic, a fost finalizată.

Este vorba de aproape 12 km noi pe care se va putea circula pe A0, permițând șoferilor o legătură pe autostradă între DN6, DN5 și DN4.

Se inaugurează un nou lot din A0

Inaugurarea acestui lot din A0 s-a făcut cu o întârziere de aproape jumătate de an față de termenul inițial de finalizare.

Cei aproape 6 km de autostradă ar fi trebuit finalizați în octombrie 2023. Astfel, se va putea circula pe aproximativ 12 kilometri din A0 Sud.

Odată cu această inaugurare pe A0 Sud șoferii vor avea o legătură neîntreruptă între trei mari drumuri naționale: DN6 (spre Alexandria), DN5 (spre Giurgiu) și DN4(spre Oltenița), precizează hotnews.ro.

Când se va deschide și continuarea A0 până la Autostrada Soarelui

Constructorul turc Alsim Alarko este cel care se ocupă de execuția a două loturi de pe Autostrada de Centură A0 a Capitalei.

Mai exact este vorba de Lotul 1 (16,93 km, de la A2 la Jilava) și Lotul 2 (16,3 km, de la Jilava la DN6/Bragadiru).

Lotul 2 practic a fost finalizat, iar pe 30 decembrie 2023 a fost deschisă porțiunea de aproape 10 km de la DN6 la DN5, dar restul de circa 6,3 km au rămas „muzeu”, neavând atunci o continuare pentru trafic.

Autostrada București trebuia să fie gata în 2024

Fostul ministru al Transporturilor, Cătălin Drulă, anunța în 2021 că Autostrada București va fi gata, în totalitate, în 2024.

Pe Sud, în 2023 va fi gata, dar firma mi-a promis că ar vrea să dea la sfârșitul anului viitor, adică 2022, un sector destul de lung între DN6, acesta e drumul de Alexandria, și Ieșirea Olteniței, o zonă destul de mare. Pe Nord avem două contracte semnate între Corbeanca, pe DN1, și DN 2 Afumați, ăsta e semnat cu o firmă românească, și mai este un lot, lotul 4, în zona lacului Cernica. Încă două în mijloc sunt în faze finale de contestație. 2024 este termenul final pentru aceste proiecte”, declara Cătălin Drulă la acel moment.

În fapt, lotul sudic A0 ar urma să fie finalizat abia în această vară, estimează reprezentanții constructorului. Iar circulația pe întreaga Autostradă București ar urma să fie posibilă în aproximativ 2 ani. DEO

Sursa: Infrastructura Romania / YouTube

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Captura video Asociatia Infrastructura - YouTube



Comentarii
Inchide