Se lansează Mitsubishi Xforce. Un mic crossover cu 103 CP și cutie CVT

Autor: Marius Vișan 10 aug. 2023 Știri auto

Mitsubishi Xforce debutează ca un crossover compact destinat piețelor ASEAN, grup de țări printre care se află și Indonesia, Malaesia, Myanmar, Filipine și Tailanda. Modelul vine echipat cu un motor de 1,5 litri aspirat natural, cuplat la o cutie de viteze CVT.

Mitsubishi a lansat noul Xforce, un SUV compact cu motorizare cu ardere internă care va fi produs în Indonezia. Modelul de producție rămâne aproape de conceptul Mitsubishi XFC Concept 2022 în ceea ce privește designul exterior și interior, deși are și caracteristici ușor modificate. În afară de regiunea ASEAN, care este principala destinație a modelului, Mitsubishi intenționează să îl pună pe piață și în Asia de Sud, America Latină, Orientul Mijlociu și Africa.

Mitsubishi Xforce măsoară 4.390 mm lungime, 1.810 mm lățime și 1.660 mm înălțime, cu un ampatament de 2.650 mm. Dimensiunile sunt apropiate cu ale modelului ASX cu specificații pentru UE derivat din modelul Renault.

Mitsubishi Xforce: motor de 1,5 litri de 103 CP și 141 Nm cuplu

Sub capotă se află un motor pe benzină de 1,5 litri, neelectrificat, aspirat natural, cu patru cilindri, care produce 103 CP și un cuplu motor de 141 Nm. Puterea este transmisă către puntea față prin intermediul unei cutii de viteze CVT.

În ciuda faptului că este o ofertă 2WD, cele patru moduri de rulare (Normal, Wet, Gravel și Mud), în combinație cu sistemul Active Yaw Control (AYC) și garda la sol de 22,2 cm (8,7 inch), îi permit să ruleze pe suprafețe din afara asfaltului. De asemenea, suspensia a fost reglată pentru a asigura confortul pe drumurile accidentate.

Producția SUV-ului va avea loc la uzina Mitsubishi din Indonezia, care va fi prima piață care îl va primi, înaintea altor țări din ASEAN, Asia de Sud, America Latină, Orientul Mijlociu și Africa.

Nu vă așteptați ca modelul să fie disponibil în Europa, unde Mitsubishi oferă deja modelul ASX, de dimensiuni similare, dar electrificat, care nu este altceva decât un Renault Captur cu sigle Mitsubishi.

Sursă: Carscoops.com

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Mitsubishi


Marius Vișan
Marius Vișan
Marius Vișan a poposit în lumea auto în anul 2015, însă cu jurnalismul online este familiarizat încă din anul 2006 când a început cursurile Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Contactul cu mașinile l-a luat la vârsta de 18 ani, odată cu obținerea permisului auto. Pasiunea ... citește mai mult

Comentarii
Inchide