Acesta este noul SUV Mitsubishi! Momentan, se va comercializa doar în Asia

Autor: Radu Țuțulan 31 iul. 2023 Știri auto

Noul SUV Mitsubishi a fost dezvăluit și seamănă izbitor cu XFC Concept 2022. Este foarte probabil ca acesta să fie echipat cu un motor pe benzină neelectrificat.

Mitsubishi a dezvăluit designul exterior al unui nou model SUV, în cadrul unui eveniment special organizat în Indonezia. Premiera sa oficială este programată, însă, pentru data de 10 august.

Mai mult, Mitsubishi încă nu a făcut public numele noului SUV, dar constructorul deja a anunțat începerea precomenzilor.

Cum arată noul SUV Mitsubishi

SUV-ul rămâne fidel conceptului Mitsubishi XFC de la 2022 și este destinat piețelor ASEAN, în special Indonezia. Designerii Mitsubishi au reușit să transfere 90% din designul conceptului către modelul de producție. Modificările includ roțile cu diametru mai mic, oglinzile convenționale și mânerele ușilor. De asemenea, au fost integrate plăcuțele de protecție reproiectate fără DRL-uri fanteziste, un model nou pentru grilă și grafică LED ușor diferită pentru unitățile de iluminare în formă de Y. În plus, atitudinea aventuroasă și corpul musculos au fost preluate de la XFC.

Ferestrele înnegrite ale prototipurilor ne împiedică să privim înăuntru, iar compania nu a publicat nicio fotografie interioară. Cu toate acestea, Mitsubishi promite o „cabină spațioasă” cu „spații de depozitare versatile”. De asemenea, Mitsubishi a confirmat că noul SUV va dispune de un sistem audio Yamaha cu difuzoare coaxiale cu două căi și tweetere, precizează jurnaliștii de la carscoop.com.

Mitsubishi nu a dezvăluit specificațiile sau numele modelului, salvându-le pentru debutul propriu-zis. Prezentările anterioare au confirmat o garda la sol generoasă de 8,7 inchi (22.2 cm) și patru moduri de condus (Normal, Pietriș, Noroi și Umed), permițând SUV-ului să conducă în siguranță pe suprafețe accidentate și drumuri inundate.

Ce motor va avea noul SUV Mitsubishi

Potrivit ultimelor zvonuri, noul SUV ar putea veni echipat cu un grup motopropulsor neelectrificat pe benzină. Poate împrumuta motorul de 1,5 litri cu 103 CP  de la mai marele Mitsubishi Xpander, trimițând putere către roțile din față. Comentariile despre „New Xcitement” și marele X din spatele prototipurilor de pe podeaua expoziției sugerează o strategie de denumire similară cu Xpander, cu zvonuri care sugerează că SUV-ul se va numi Xforce.

Vom afla totul despre noul model Mitsubishi la Salonul Auto Internațional Gaikindo Indonesia (GIIAS) din 10 august.

Acesta este videoclipul oficial de la evenimentul de preview.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Captură video: Mitsubishi Motors Indonezia / Youtube


Radu Țuțulan
Radu Țuțulan
Radu Țuțulan este licențiat în Științe Politice, fiind absolvent al Școlii Naționale de Științe Politice și Administrative (SNSPA). Primii pași în jurnalism i-a făcut în 2005, când încă nu terminase liceul. S-a angajat întâi la o micuță redacție de știri tv din București, au ... citește mai mult

Comentarii
Inchide