Se vaccinează sau nu polițiștii cu noul vaccin anti-coronavirus?

Autor: David Andrei 28 dec. 2020 Știri auto

Campania de vaccinare anti-coronavirus a demarat și în România, simultan cu celelalte state din cadrul Uniunii Europene. Prima etapă vizează cadrele medicale din prima linie. În cea de-a doua vor fi incluși și polițiștii.

GALERIE FOTO

La un an de la izbucnirea pandemiei, a început campania de vaccinare anti-coronavirus. Mai mulți polițiști au căzut victime virusului. Pe lista de decese au apărut, în ultima perioadă, mai mulți polițiști. Cu toate acestea, polițiștii, jandarmii sau pompierii nu fac parte din categoriile de personal aflate în linia întâi în lupta pentru limitarea efectelor pandemiei. Autoritățile consideră că aceștia nu sunt expuși astfel încât să beneficieze de stimulentul de risc, notează Sindicatul Europol.

Dar angajații structurilor aflate în subordinea Ministerului de Interne vor intra în cea de-a doua etapă de vaccinare, anunță Sindicatul polițiștilor. Aceasta va demara în aproximativ o lună. Până atunci, la nivelul structurilor din cadrul MAI se vor alcătui liste cu cei care vor să fie vaccinați. Listele vor fi expediate către medicii din unitate în vederea programării la centrele de vaccinare. Acestea trebuie să cuprindă numele și prenumele polițistului care dorește vaccinarea, gradul professional și pregătirea profesională.

Polițiștii trebuie să știe că vaccinarea anti-coronavirus este gratuită și nu este obligatorie. Sindicatul le pune în vedere oamenilor legii și efectele adverse care pot să apară în urma administrării serului administrat în vederea imunizării. Aceștia pot resimți durere în zona administrării, oboseală, dureri de cap, dureri musculare sau se pot confrunta cu febră sau frisoane.

Ce alte structuri din cadrul MAI intră în cea de-a doua etapă de vaccinare anti-coronavirus?

Nu mai puțin de 37 de structuri din cadrul Ministerului Afacerilor Interne vor fi incluse în cea de-a doua etapă a campaniei de vaccinare anti-coronavirus. Pe listă se regăsesc și angajații Direcției Regim Permise de Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor, Inspectoratul General pentru Situații de Urgență, dar și angajații Clubului Sportiv Dinamo.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide