Se vinde prima limuzină zburătoare. Cum arată și cât costă?

Autor: David Andrei 30 mart. 2021 Știri auto

Se vinde prima limuzină zburătoare a lumii. Este deja a doua încercare a proprietarului să o vândă. Cum arată și cât costă?

GALERIE FOTO

Este a doua oară în ultimele nouă luni când prima limuzină zburătoare a lumii este scoasă la licitație. Aceasta poartă denumirea “Learmusine” și a apărut într-un episod al seriei “Ridiculous Rides” (“Vehicule ridicule”).

Un milion de dolari a plătit proprietarul pentru construcția acestui vehicul. Era dispus, în 2019, să se despartă de el pentru suma fabuloasă de 5 milioane de euro. Așteptările sale au fost însă, înșelate. În vara anului trecut, casa de licitații Mecum nu a reușit să o vândă, deși prețul de pornire a fost de numai 600.000 de dolari. În preț intrau un pick-up Chevrolet 2500 HD, fabricat în 2015, și o remorcă.

Mecum mai încearcă o dată luna viitoare, în cadrul licitației care va avea loc în perioada 14-22 mai.

Această limuzină zburătoare a fost construită de un inginer din Bend, Oregon. Inițial, a fost un avion particular, înainte ca Dan Harris să aplice un cadru din oțel peste fuselaj. Cercetarea, proiectarea și dezvoltarea au durat doi ani. Ultima etapă a fost vopsirea în Dark Candy Red.

Limuzină zburătoare care nu mai zboară

Acest vehicul este impropriu denumit “limuzină zburătoare” din moment ce este, la această oră, incapabil să se ridice de la sol. Motoarele au fost îndepărtate, iar în locul lor au fost montate difuzoare. Astfel, cel aflat la volan – pentru că nici manșă nu mai există – poate da drumul tare la muzică sau, de ce nu, la o coloană sonoră care imită sunetul produs de avioane.

Modelul este pus în mișcare de un motor Vortec V8 de 8,1 litri de proveniență Chervolet. Unitaea dezvoltă 400 de cai putere și îi asigură vehiculului o viteză maximă de 160 km/h. De ce atât de puțin? Pentru că această limuzină zburătoare care nu mai zboară cântărește 5,4 tone.

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide