Se vinde o mașină unică în România. Fisker Karma este un supercar hibrid produs în ediție limitată

Autor: Marius Vişan acum o lună Știri

Vești bune pentru iubitorii mașinilor ecologice care s-au săturat de Tesla. Pe autovit.ro se vinde un Fisker Karma. Fisker Karma este un sedan sportiv de lux produs în Finlanda.

Pentru cei care nu cunosc această marcă e suficient să le spunem că exemplare ale acestui model se află, sau au trecut, prin garajele unor celebrități precum Leonardo DiCaprio, Ashton Kutcher, Matt Damon și Justin Bieber.

Ei bine, o astfel de mașină se vinde în România. Din anunțul de pe autovit.ro aflăm că această mașină are numere de București, dar proprietarul este localizat undeva în Teleorman. A fost produsă în anul 2012 și are un rulaj de 22.500 de km.

Intră în galeria foto

Fisker Karma are tracțiune spate și are două motoare electrice care oferă o putere maximă combinată de 408 CP, cu un cuplu de 1.300 Nm. Acestea sunt amplasate în partea din spate a vehiculului. În plus, mai are un motor pe benzină turbo de 2.o litri care produce 260 CP.

În modul numit „Stealth”, când funcționează doar cele două motoare electrice, Karma are o autonomie de aproximativ 80 km, cu o viteză maximă de 153 km / h. Odată ce bateriile s-au epuizat, motorul termic începe să activeze generatorul electric, astfel încât mașina să poată continua să circule.

În modul „Sport”, cu motoarele electrice și cel termic funcționând în același timp, Karma poate acoperi aproximativ 480 km și este capabil să atingă viteza maximă de 200 km / h. Accelerarea de la 0 la 100 km / h este aceeași în ambele moduri – 6 secunde.

Fisker Karma la mâna a doua costă 44.500 de euro

Fisker Karma a fost unul dintre primele vehicule electrice plug-in hibride de lux din lume. A debutat la Salonul Auto Internațional Internațional din America de Nord în anul 2008, iar primele livrări au avut loc în 2011. Producția Fisker Karma a fost suspendată în noiembrie 2012, din cauza falimentului furnizorului său de baterii A123 Systems.

Aproximativ 2.450 de fost construite și peste 2.000 de mașini au fost vândute în toată lumea.  În februarie 2014, departamentul de proiectare precum și instalația de fabricație din Delaware au fost achiziționate de către grupul Wanxiang din China.

Henrik Fisker, fondatorul Fisker Automotive, a păstrat mărcile Fisker și marca Fisker și a lansat o companie separată, Fisker Inc., în 2016. Ulterior, Wanxiang a redenumit noua sa companie Karma Automotive.

Tags:

Sursa foto: autovit.ro


Comentarii
Inchide