SEAT lansează un scuter electric. Autonomia este de 115 Km, iar 0-50 de km/h îi face în 3.8 sec – GALERIE FOTO

Autor: Marius Vișan 19 nov. 2019 Știri auto

SEAT a prezentat conceptul complet electric e-Scooter la Congresul Mondial Smart City Expo din Barcelona.

Brandul spaniol a avut un triplu anunț de făcut: dezvăluirea conceptului e-Scooter și a conceptului actualizat de trotinetă electrică e-Kickscooter, precum și crearea noii unități strategice de afaceri SEAT Urban Mobility.

e-Scooter este primul scuter electric din istoria companiei. Acesta prezintă un design compact bazat pe forme geometrice stilizate. Este un concept deocamdată, dar SEAT spune că va fi pus în vânzare în 2020, atât pentru utilizatorii privați, cât și pentru parcurile de servicii. Vehiculul cu baterie are un motor de 7 kW care produce 15 CP, o putere aproximativ echivalentă cu ceea ce a unui motor pe benzină de 125 cmc.

e-Scooter va avea o viteză maximă de 100 km/ h

Cu toate acestea, cuplul de vârf instantaneu de 240 Nm este mult mai mare decât ceea ce ar putea produce un motor de 124 cc. Drept urmare, scuterul electric este capabil să sprinteze de la 0 la 50 km / h în doar 3,8 secunde și să atingă o viteză maximă de 100 km / h.

Autonomia la o singură încărcare este evaluată la 115 km. SEAT nu dezvăluie capacitatea bateriei, dar spune că poate fi încărcată ușor la domiciliu sau la stațiile de încărcare publice, la un cost estimat pentru toți clienții de doar 0,70 euro pentru fiecare 100 de kilometri.

GALERIE FOTO

Deoarece e-Scooter este un vehicul conectat, utilizatorii pot urmări nivelul de încărcare a bateriei sau locația acesteia printr-o aplicație mobilă. De menționat este și faptul că sub scaun are suficient spațiu de depozitare pentru două căști, deoarece poate transporta două persoane.

E-Scooter va fi construit de producătorul de scutere Silence, cu sediul în Barcelona, la uzina din Molins de Rei, situate la jumătatea distanței dintre Barcelona și Martorell.

Trotineta electrică e-Kickscooter

Pe lângă e-Scooter, compania a prezentat un concept al noii sale generații de trotinete electrice e-Kickscooter, care are o autonomie de până la 65 km, două sisteme de frână independente și o baterie cu o capacitate mai mare.

https://www.youtube.com/watch?v=Phu0nOJIkvM&feature=emb_title

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Carscoops.com


Marius Vișan
Marius Vișan
Marius Vișan a poposit în lumea auto în anul 2015, însă cu jurnalismul online este familiarizat încă din anul 2006 când a început cursurile Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Contactul cu mașinile l-a luat la vârsta de 18 ani, odată cu obținerea permisului auto. Pasiunea ... citește mai mult

Comentarii
Inchide