Sebastien Loeb se întoarce în WRC pentru o cursă. Va pilota un Ford prezentat la fabrica din Craiova

Autor: Daniel Samoilă 22 dec. 2021 Știri auto

Sebastien Loeb, cel mai de succes pilot de raliuri din istorie, se întoarce în Campionatul Mondial de Raliuri (WRC). Francezul va participa în celebra cursă de la Monte Carlo, de la începutul fiecărui sezon, care va avea loc în ianuarie.

Loeb, câștigător al titlului mondial de nouă ori, și-a făcut un nume în WRC alături de constructorul Citroen. Pe lângă WRC, Loeb a mai participat și în celebra cursă Dakar, dar și în Campionatul Mondial de Turisme (WTCC).

Intră în Galeria FOTO

Loeb a testat un model Ford Puma M-Sport 2022 la începutul anului, iar producătorii au ajuns la o înțelegere cu el să participe în Raliul Monte Carlo cu acest model. Loeb a acceptat și revine în WRC după o pauză de patru ani.

Ford Puma M-Sport chiar a fost prezentat la fabrica de la Craiova, în urmă cu câteva zile. Mașina este propulsată de un motor EcoBoost Hybrid de 155 CP.

Sebastien Loeb, cel mai titrat pilot din istoria WRC

Sebastien Loeb a obținut cele mai importante performanțe în WRC alături de constructorul Citroen, dar el a colaborat și cu Hyundai în ultima parte a carierei. Loeb a rulat două sezoane alături de Hyundai și a pilotat un model Hyundai i20, pe care l-a descris drept „cea mai bună mașină de raliuri pe care a condus-o vreodată”.

Loeb, însă, a bifat toate cele 79 de victorii din carieră într-un Citroen. Ultima victorie a venit în 2018, în Raliul Spaniei. Loeb se poate mândri că s-a impus în 43% din totalul evenimentelor din WRC la care a luat parte.

Loeb va participa în Raliul Monte Carlo alături de copilotul Isabelle Galmiche.

Puma Sport va avea patru mașini în Raliul Monte Carlo. În afară de Loeb, celelalte mașini vor fi conduse de Craig Breen, Gus Greensmith și Adrien Fourmaux.

Adrien Fourmaux chiar a condus un model Ford Puma Rally la fabrica Ford din Craiova, care a sărbătorit 1.000.000 de unități construite în urmă cu câteva zile.

Loeb a câștigat de șapte ori Raliul Monte Carlo de-a lungul carierei sale.

Sursa: autoevolution.com

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Autoevolution.com



Comentarii
Inchide