Sebastien Loeb testează monopostul Peugeot 208 T16 înainte de Pikes Peak. VIDEO

Autor: Iulian Dnistran 10 mai 2013 Știri auto

Sebastien Loeb, omul care a câştigat de nouă ori la rând Campionatul Mondial de Raliuri (2013), va încerca să bată recordul de anul trecut la bordul unui Peugeot 208 T16 care arată pur şi simplu extraordinar.

Competiţia se va desfăşura în 30 iunie 2013, iar până atunci Loeb are tot timpul din lume să se pregătească. Una dintre sesiunile de teste a fost filmată pentru ca întreaga lume să vadă ce poate face maşinuţa francezilor.

Pe lângă un exterior ameninţător, hatchback-ul se laudă cu un sistem de tracţiune integrală, o cutie de viteze secvenţială cu şase trepte, un şasiu din oţel tubular şi un motor V6 biturbo care produce nu mai puţin de 875 CP.

Mai mult, întreaga maşină cântăreşte doar 875 kg, ceea ce înseamnă un raport putere/greutate de 1 CP/1 kg. Cu asemenea date tehnice, 208-ul e capabil să facă sprintul de la zero până la 100 km/h în doar 1,8 secunde, în timp ce sprintul de la zero până la 240 km/h e gata în şapte secunde, adică mai rapid decât pot face unele maşini de serie suta.

Filmarea, care include şi câteva dintre concluziile lui Sebastien Loeb, în continuare:

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide