Secretul câinilor albaștri care terorizează șoferii dintr-un oraș din Rusia

Autor: George Cristea 15 feb. 2021 Știri auto

Șoferii care circulă în orașul Dzerzhinsk din Rusia sunt adesea opriți de haitele de câini care blochează șoselele din oraș. Animalele au o caracteristică rară – au blana albastru fosforescent, ceea ce a stârnit nedumerire. Iată care este secretul câinilor albaștri.

Intră în Galeria FOTO

Orașul Dzerzhinsk se află la circa 370 de kilometri este de Moscova. În ciuda apropierii de capitală, aici se petrec fenomene paranormale, iar ambianța nu este cu mult diferită de cea de lângă Cernobîl. Recent, șoselele sunt patrulate de câini cu blana albastră, care i-au pus pe șoferi în dificultate. De unde au apărut acești câini și, mai ales, de ce au blana albastru fosforescent?

Imaginile apărute pe rețelele de socializare au produs reacții diverse. În timp ce unii s-au amuzat comparând câinii cu personaje de desene animate, alții și-au arătat indignarea și îngrijorarea că viața animalelor fără stăpân ar putea fi în pericol. Aceștia spun că, cel mai probabil, câinii au fost expuși la substanțele chimice dintr-o fabrică abandonată din apropiere, fabrică care producea plexiglas și acid cianhidric.

Secretul câinilor albaștri: pot fi văzuți în număr mare pe străzile unui oraș din Rusia

Câinii vagabonzi se plimbă adesea în apropierea clădirilor fabricii abandonate care încă mai păstrează substanțe chimice precum sulfatul de cupru, a declarat pentru agenția de știri RIA Novosti fostul manager al fabricii. Autoritățile au devenit preocupate de problema câinilor albaștri și negociază cu conducerea companiei care deține fabrica pentru permisiunea de a intra în hale și a determina dacă acolo există substanțe chimice care ar fi putut colora blana animalelor și dacă acestea reprezintă vreun pericol.

La prima vedere, câinii albaștri par să aibă o stare de sănătate satisfăcătoare. Mai mulți voluntari intenționează să-i prindă pentru a-i putea examina. Este singura metodă prin care aceștia vor putea să-și dea seama ce substanță le-a colorat blana și dacă aceasta este periculoasă.

Despre relația câinilor cu mașinile, și în special roțile acestora, s-au scris râuri de cerneală.

sursa: MailOnline

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: vk / Alexei Ganin



Comentarii
Inchide