Secțiunea Predeal-Cristian din Autostrada Ploieşti-Braşov va fi dată în folosință pe 17 decembrie

Autor: ProMotor 17 dec. 2020 Știri auto

Ministrul Transporturilor, Lucian Bode, a anunțat că joi (17 decembrie) va fi dat în folosință sectorul Predeal – Cristian din Autostrada Ploieşti – Braşov. Este vorba de un segment de 10 kilometri. Cu acești 10 km, în acest an, în România au fost inaugurați 90 de kilometri de autostradă.

„Astăzi vom da în trafic sectorul Predeal – Cristian din autostrada Ploieşti – Braşov, în lungime de 6,3 kilometri profilul de autostradă şi 3,7 kilometri profil de drum naţional cu patru benzi. … Cu aceşti 10 kilometri de autostradă guvernarea liberală încheie anul 2020 cu aproximativ 90 de kilometri de autostradă daţi în trafic într-un an dificil aşa cum ştim cu toţii, într-un an în care sistemele publice au fost grav afectate de criza sanitară, iar economia şi-a frânat creşterea”, a declarat Lucian Bode, joi, la începutul şedinţei de Guvern.

90 de kilometri de autostradă daţi în trafic în 2020

El a precizat că în acest an fost finalizaţi atâţia kilometri de autostradă cât fuseseră daţi în trafic în ultimii trei ani de către guvernele PSD, scrie Adevărul.ro.

„Am reuşit în acest an să finalizăm un număr de kilometri de autostradă aproape egal cu numărul de kilometri de autostradă finalizaţi în cei trei ani de guvernare socialistă vorbim de aproximativ 96 de kilometri. Nu este mulţumitor, dar este un semnal pe care l-am dat în acest an că se poate, se poate să finalizăm obiective de infrastructură în condiţii de criză, se poate să finalizăm proiecte înainte de termen în România”, a explicat ministrul Transporturilor.

El a menţionat că acest an a fost cel mai bun în privinţa ritmului de contractare la nivelului Companiei de Drumuri din ultimii zece ani.

„2020 a fost cel mai bun an din ultimii zece ani în ceea ce priveşte ritmul de contractare la nivelul Companiei de Drumuri. Vorbim despre contracte încheiate de execuţie autostrăzi, drumuri expres, variantă ocolitoare, drumuri naţionale, în valoare de aproximativ două miliarde de euro, la care adăugăm procedurile de licitaţie lansate şi validate de către ANAP, în valoare de aproximativ şase miliarde de euro”, a mai afirmat Lucian Bode.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Asociatia Pro Infrastructura / Facebook



Comentarii
Inchide