Sedanul electric Nio ET7 a parcurs peste 1.000 km cu o singură încărcare

Autor: Ionuț Vîlciu 20 dec. 2023 Știri auto

Un exemplar de Nio ET7 a parcurs peste 1.000 de kilometri cu o singură încărcare. La volanul mașinii s-a aflat CEO-ul companiei chineze, William Li.

William Li, co-fondatorul și CEO-ul companiei Nio, a testat personal noua baterie de tip solid-state de 150 kWh, ce este compatibilă cu toate modelele produse de constructorul chinez.

Pentru a demonstra capabilitățile noii baterii, mașina a fost condusă pe o distanță de 1.044 de kilometri cu o singură încărcare completă. Călătoria s-a desfășurat între Shanghai și Xiamen și a fost finalizată în 14 ore. Mai mult, odată ajunsă la destinație, mașina indica faptul că încă mai are 3% capacitate disponibilă în baterie.

La volanul mașinii ce a parcurs cei 1.044 km cu o singură încărcare s-a aflat nimeni altul decât co-fondatorul companiei, William Li. Pentru că a fost vorba despre o călătorie de 14 ore, acesta a fost asistat de către vice-președintele Nio Power, Dr. Fei Shen.

Sedanul electric Nio ET7 a parcurs 1.044 de kilometri cu o singură încărcare

Potrivit CarNewsChina, călătoria de 14 ore a fost transmisă în direct online, începând duminică dimineața la ora 06:32 la stația de schimb de baterii (PSS) din Shanghai. Primul copilot al lui Li a fost Shen Fei, directorul Nio Power. În timpul călătoriei, William a dezvăluit că bateria de 150 kWh a fost deja testată pe o rută între Kunming și Beihai, stabilind un record pentru vehiculele electrice produse în serie, parcurgând 1.145 de kilometri.

92% din timp, mașina a fost condusă cu ajutorului sistemului Navigate-on-Pilot+ (NOP+), sistemul de conducere autonom al Nio. Viteza maximă a fost limitată la 90 km/h, iar consumul de energie a fost de 13,2 kWh/100 km. Viteza medie pentru călătorie a fost de 83,9 km/h. Timpul de călătorie a fost de 12,4 ore, fără opriri și pauze, totalul fiind de 14 ore. De asemenea, mașina a parcurs cei 1.044 km în ciuda temperaturilor destul de scăzute, de -2 grade Celsius.

Celula unică are o densitate de energie de 360 Wh/kg, în timp ce întregul pachet are o densitate de 260 Wh/kg. Nio susține că bateria are o eficiență superioară de răcire, deoarece răcirea este de șase ori mai puternică decât cea a bateriilor obișnuite. Mai interesant este că acest acumulator cântărește 575 de kilograme, fiind cu doar 20 de kilograme mai greu decât bateria de 100 kWh oferită de chinezi.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: ProMotor


Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu este absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Primii pași în presă i-a făcut în 2021, alături de echipa WASD.ro, acolo unde a redactat primele sale materiale. Pasiunea l-a condus către presa auto, domeniul în care și-a dorit întotdeauna să activeze. ... citește mai mult

Comentarii
Inchide