Șefii Renault confirmă: Dacia electrică e în lucru! Când poți să o comanzi și cât va costa?

Autor: Elena Luchian 02 ian. 2020 Știri auto
Șefii Renault confirmă: Dacia electrică e în lucru! Când poți să o comanzi și cât va costa?

Șefii Renault confirmă: Dacia va fi în curând un brand electrificat. Este dezvăluirea făcută de președintele Renault Europa, Philippe Buros. Tot el spune că Dacia cu emisii zero va folosi tehnologia Renault.

Philippe Buros a dezvăluit, pentru Autonews Europe, că Dacia electrică este în lucru. “Cel mai valoros atu al brand-ului Dacia este raportul calitate-preț. Așa că Dacia va prelua totul de la Renault, în ceea ce privește electrificarea, pentru că trebuie să electrificăm acest brand, fie construind mașini electrice, fie hibride.”

Întrebat când va fi gata Dacia electrică, Buros nu a oferit un termen concret: “Cred că în doi sau trei ani vom electrifica Dacia.” Necesitatea electrificării a apărut și pentru că noile norme privind poluarea impun reducerea nivelului de noxe la nivel de gamă, dar și pentru că mulți dintre clienți sunt în căutarea unui model electric accesibil, iar Dacia ar răspunde cerințelor lor.

“Clienții vor o Dacia electrică. Dar își doresc o mașină care să fie mai ieftină decât un Renault electric”, a explicat Buros.

Întrebat dacă Dacia va prelua și alte tehnologii de la Renault, acesta a spus că funcțiile de rulare automomă nu sunt incluse în planurile grupului auto.

“Clienții noștri nu cer acest lucru deocamdată. Necesitățile lor sunt mult mai simple: vor să ajungă din punctul A în punctul B. Iar pentru acest lucru, au nevoie de aer condiționat, de geamurile electrice, de servo-direcție, dar nu își doresc o mașină care să se conducă singură, pentru că sunt conștienți că acest lucru nu se va întâmpla pentru un preț de 10.000 de euro”, a explicat președintele Renault Europa.

O soluție viabilă, care ar implica și costuri reduse, este adaptarea modelului Renault City K-ZE, construit și comercializat la ora actuală în China, la cerințele industriei auto europene. Renault a confirmat deja că o versiune a lui City K-ZE va ajunge și în Europa în viitorul apropiat.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide