Șeful grupului Stellantis spune că standardul de poluare Euro 7 este „inutil”

Autor: Ionuț Vîlciu 24 feb. 2023 Știri auto

Șeful grupului auto Stellantis crede că noile norme de poluare Euro 7 sunt inutile și nu vor aduce beneficii clienților sau mediului.

Noile norme de poluare Euro 7 sunt pe drum, urmând să intre în vigoare începând cu anul 2025. Între timp, mai marii lumii auto și-au exprimat nemulțumirile cu privire la noile standarde de emisii pe care mașinile vor trebui să le îndeplinească.

Directorii companiilor auto și-au exprimat deja temerile că reglementările planificate pentru Euro 7 ar putea însemna sfârșitul segmentului de mașini mici cu motoare cu combustie internă.

Recent, CEO-ul Stellantis, Carlos Tavares, a mers și mai departe, spunând că parametrii mai stricți sunt „inutili” și vor avea un efect negativ asupra industriei, care încă se luptă să producă mașini electrice mici la prețuri accesibile pentru a-și înlocui predecesorii cu combustie, relatează Automotive News via Motor1.

Companiile auto nu văd cu ochi buni normele Euro 7

„Nu este util, este costisitor, nu aduce beneficii clienților, nu aduce beneficii pentru mediu”, a spus Carlos Tavares, vorbind cu reprezentanții presei în cadrul unei întâlniri petrecute înaintea conferinței privind veniturile 2022 ale grupului Stellantis. „Partea legată de emisiile motoarelor pe combustie este ceva care pur și simplu nu are sens”.

Nu este prima dată când Tavares critică norma Euro 7. Anul trecut, el a spus că noile reglementări vor impune producătorilor de automobile să investească masiv în motoare cu ardere mai curate și mai eficiente, care vor fi interzise doar un deceniu mai târziu. Acest lucru ar reflecta costurile de cercetare și dezvoltare pentru toate vehiculele noi și, în special, pentru segmentul de mașini mici, care ar putea deveni prea costisitoare pentru clienți.

Se preconizează că reglementările Euro 7 vor intra în vigoare în iulie 2025, deși forma lor finală și nivelurile de oxid de azot și monoxid de carbon nu sunt confirmate deocamdată. Cu toate acestea, în luna octombrie a anului trecut, s-a raportat că „a fost făcută o revizuire finală” a noilor reguli bazate pe „circumstanțele geopolitice și economice actuale”. Cu toate acestea, încă nu există un anunț oficial.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: ProMotor


Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu este absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Primii pași în presă i-a făcut în 2021, alături de echipa WASD.ro, acolo unde a redactat primele sale materiale. Pasiunea l-a condus către presa auto, domeniul în care și-a dorit întotdeauna să activeze. ... citește mai mult

Comentarii
Inchide