Șeful Volkswagen spune despre combustibilii sintetici că sunt „gălăgie inutilă” și că motoarele termice sunt „tehnologie învechită”

Autor: Ionuț Vîlciu 13 apr. 2023 Știri auto

Șeful mărcii Volkswagen, Thomas Schäfer, a vorbit într-un interviu despre viitorului electric al producătorului de automobile german.

Într-un interviu acordat pentru Automotive News Europe, șeful mărcii Volkswagen, Thomas Schäfer, a atins diferite subiecte, în special cel al mașinilor electrice. El a reiterat faptul că varianta de serie a conceptului ID.2all va costa mai puțin de 25.000 de euro și va fi urmat de un vehicul electric care va costa sub 20.000 de euro și va fi lansat cel târziu în 2026-2027, scrie Motor1.

La fel ca mulți alți producători de mașini, Volkswagen migrează către electrificare. Până acum, Volkswagen are în gama sa nu mai puțin de cinci modele electrice, urmând ca gama să primească în curând un nou membru, sedanul ID.7, supranumit „Passat-ul electric”. De asemenea, 2025 va aduce și versiunea de serie a conceptului ID.2all, un urmaș electric al lui Polo, dacă îi putem spune așa.

Șeful Volkswagen crede că motoarele termice nu mai sunt de actualitate

Thomas Schäfer susține că viitorul pentru Volkswagen este unul electric. Potrivit celor declarate, Schäfer crede că discuțiile despre combustibili sintetici sunt o „gălăgie inutilă”, iar epoca motoarelor termice ar urma să dispară la mijlocul deceniului viitor. „De ce să cheltui o avere pe o tehnologie veche, care nu îți aduce niciun beneficiu?”, a declarat Thomas Schäfer.

Într-un interviu acordat publicației germane Automobilwoche, publicat la începutul lunii, același Thomas Schäfer a anunțat că Passat și Tiguan – modele care vor primi generații noi în 2023 – împreună cu noul T-Roc, care va fi lansat în 2025, vor fi ultimele mașini cu motoare termice pe care Volkswagen le va vinde în Europa. În consecință, nu va exista nici o nouă generație de Golf echipată cu un motor cu combustie internă.

Proiectele electrice de bază ale mărcii Volkswagen vor reprezenta 80% din vânzările anuale până în 2030. Brandul auto din Wolfsburg a anunțat deja planurile de a deveni un producător de automobile pur electric în Europa până în 2033.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: ProMotor


Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu este absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Primii pași în presă i-a făcut în 2021, alături de echipa WASD.ro, acolo unde a redactat primele sale materiale. Pasiunea l-a condus către presa auto, domeniul în care și-a dorit întotdeauna să activeze. ... citește mai mult

Comentarii
Inchide