Senatorii vor limuzine noi: minim 250 CP, cutie automată și tracțiune integrală

Autor: Bogdan Bârliga 06 mart. 2023 Știri auto

Politicienii din România evită mașinile produse local și acordă în fiecare an bugete generoase pentru achiziția unor flote de autoturisme cu specificații premium. Cel mai recent exemplu vine de la Senatul României unde a fost pregătită o licitație pentru cumpărarea a 22 de autoturisme, iar bugetul este de aproximativ 1 milion de euro.

Informațiile au fost publicate pe portalul de achiziții publice și după ce lecturăm cerințele ne dăm seama că această licitație scoate din ecuație foarte mulți importatori prezenți în România. După cum spuneam Senatul României vrea să cumpere 22 de autoturisme sedan și pune la bătaie pentru acest contract 4.537.815.13 lei fără TVA.

Senatorii își doresc limuzine cu o lungime cuprinsă între 4850 și 4950 mm, cu un ampatament generos de 2800 / 2950 mm și o gardă la sol de minim 130 mm. Mașinile trebuie să fie obligatoriu cu nuanța negru metalizat și anul de fabricație 2023. Pentru motorizare politicienii își doresc ca aceste sedan-uri să fie echipate cu propulsoare pe benzină cu o capacitate cilindrică de maxim 2000 cmc și o putere minimă de 250 CP. Pe lista cerințelor se numără cutiile de viteze automate cu minim șase trepte și tracțiunea integrală. Chiar și pentru jante avem cerințe precise: se acceptă minim cele cu dimensiunea de 17 inchi și se poate ajunge până la 19 inchi.

Consum mediu de 10 litri pentru 100 de kilometri

În anunțul publicat pe site-ul de achiziții publice e-licitatie.ro se mai menționează că un astfel de model auto trebuie să aibă o greutate maximă de 1.950 kg și ar fi indicat să aibă un consum maxim mixt de 10 litri pentru o sută de kilometri. În documentul publicat și de g4media.ro se mai specifică faptul că „livrarea autoturismelor se va face în termen de 150 de zile de la data semnării contractului, dar nu mai târziu de 01.12.2023”. Pe de altă parte ofertantul declarat câştigător „are obligaţia de a pune la dispoziţia autorităţii contractante persoane specializate care să instruiască un număr de 10 persoane (personal tehnic și conducători auto) care vor administra/exploata aceste autoturisme”.

Dacă ne uităm cu atenție pe oferte de autoturisme noi disponibile în România vom constata cu ușurință că avem o listă foarte scurtă de producători cu astfel de modele în ofertă. După cum era de așteptat după analiza cerințelor putem să identificăm modele din gamele Audi, BMW sau Mercedes-Benz.  Să dăm și câteva exemple: Mercedes-Benz Clasa C 300 4Matic (preț de bază 57.720 de euro), BMW 330i xDrive (preț de bază 63.130 de euro) sau Audi A4 45 TFSI quattro (preț de bază 67.285 de euro).

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Audi, BMW, Mercedes-Benz


Bogdan Bârliga
Bogdan Bârliga
Bogdan are peste 19 ani de experiență în mass-media (print / online). În trecut a lucrat pentru grupuri de presă precum Finmedia, Realitatea-Cațavencu, Ringier AG și altele. Pe lângă zona editorială a ocupat și funcția de Social Media Manager (administrare conturi multiple de Facebook, Instagram, ... citește mai mult

Comentarii
Inchide