Seriile limitate Alfa Romeo Giulia GTA și Giulia GTAm au fost epuizate

Autor: Cristian Agatie 10 oct. 2021 Știri auto

Seriile limitate Alfa Romeo Giulia GTA și Giulia GTAm au fost epuizate. Constructorul italian a avut nevoie de 18 luni pentru a găsi cumpărători pentru cele 500 de exemplare produse.

Intră în Galeria FOTO

Alfa Romeo a prezentat în martie 2020 două serii limitate cu performanțe ultrasportive al modelului de clasă medie Giulia. Giulia GTA și Giulia GTAm dispun de mai multă putere decât Giulia Quadrifoglio și sunt mai ușoare, pentru performanțe extreme pe circuit. 18 luni mai târziu, Alfa Romeo a anunțat că a găsit cumpărători pentru toate cele 500 de unități ale seriilor GTA/GTAm.

Potrivit producătorului italian, un număr „semnificativ” de exemplare ale seriei limitate Giulia au fost achiziționate de clienți din China, Japonia și Australia. Cele două modele exclusiviste ale gamei nu au fost oferite clienților din America de Nord.

Seriile limitate GTA/GTAm au fost realizate ca un omagiu adus modelului iconic Alfa Romeo Giulia GTA din 1965, dezvoltat de Autodelta Racing Team la Baloco. Chiar și numărul exemplarelor produse – 500 – are legătură cu numărul necesar pentru a primi aprobarea de tip pentru clasa Group 2 Turismo.

Seriile limitate Alfa Romeo Giulia GTA și Giulia GTAm au fost epuizate. Cu cât s-au vândut

Alfa Romeo și-a dorit ca exemplarele acestei serii limitate să devină mașini de colecție. Probabil că acest lucru chiar se va întâmpla – modelul readuce sigla GTA pe un model Alfa Romeo cu prilejul aniversării a 110 ani de istorie Alfa. În plus, este ultimul model de performanță cu motor termic „clasic”, înainte de o trecere pe scară largă la propulsoare electrificate. Cu siguranță, aceste aspecte vor face ca valoarea unei Giulia GTA să crească în timp.

Atât Alfa Romeo Giulia GTA, cât și Giulia GTAm se bazează pe motorul twin-turbo V6 de 2,9 litri, completat de o evacuare Akrapovic. Propulsorul dezvoltă acum 540 de cai putere, în locul celor 510 CP de care beneficiază Giulia Quadrifoglio. Cu funcția Launch Mode activată, cele două versiuni au nevoie de doar 3,6 secunde pentru a accelera de la 0 la 100 km/h.

Dacă te întrebai, Alfa Romeo Giulia GTAm are în plus față de GTA un eleron uriaș de carbon, pentru o forță de apăsare mai mare. Capota este din fibră de carbon, la fel sunt și bara față și aripile, pentru a menține sub control greutatea mașinii. Astfel, Giulia GTAm are cu 100 de kilograme mai puțin decât Giulia Quadrifoglio, cântărind aproximativ 1.500 de kilograme. Prețul de pornire pentru Giulia GTA în Italia va fi de 176.500 de euro. Pentru Giulia GTAm, discuțiile pornesc de la 181.500 de euro.

Urmărește Promotor.ro pe Google News


Cristian Agatie
După o experiență scurtă în presa generalistă și radio, a intrat în presa auto „din oportunism” în 1994, la revista Autoturism a Automobil Clubului Român, și a rămas „din convingere” din 2008, la Auto Bild, un nou proiect demarat în România de Axel Springer în colaborare cu Edipresse. Absolvent ... citește mai mult

Comentarii
Inchide