Sfaturi utile pentru Sărbatori fericite la volan

Autor: Gabriel Grosoiu 06 dec. 2011 Știri auto
Sfaturi utile pentru Sărbatori fericite la volan

Ministerul Afacerilor Externe îi avertizează pe cei care vor să călătorească în următoarea perioadă cu autoturismul, în străinătate, cu privire la controalele rutiere amănunţite, desfaşurate pe drumurile naţionale din Republica Ungară.

Controalele rutiere efectuate de poliţia locală au drept scop depistarea şoferilor care nu respectă normele de circulaţie în această perioadă a anului, dar mai ales a şoferilor care conduc sub influenţa băuturilor alcoolice. Astfel, sfaturile Ministerului de Externe sunt următoarele:

Echipaţi autoturismul corespunzător sezonului rece! Atenţie! În unele ţări, folosirea cauciucurilor de iarnă este obligatorie!

Respectaţi regulile de circulaţie şi limitele de viteză legale, inclusiv prevederile referitoare la obligativitatea purtării centurii de siguranţă, a neutilizării telefonului mobil în timp ce conduceţi!

Nu conduceţi autoturismul sub influenţa alcoolului!

Încheiaţi o asigurare auto care să acopere inclusiv eventualele accidente rutiere din străinătate!

Nu plecaţi la drum fără cartea de identitate a maşinii. În ţările UE aceasta trebuie prezentată împreună cu permisul de conducere!

Verificaţi dacă este necesar să achiziţionaţi vignete pentru circulaţia pe drumurile publice sau autostrăzi!

Asiguraţi-vă că deţinerea/folosirea dispozitivelor anti-radar şi de detectare radar nu sunt interzise în ţara în care vă deplasaţi şi nici în ţările de tranzit!

Atunci când plecaţi la drum cu autoturismul, vă recomandăm să faceţi opririle obligatorii pentru odihnă! În măsura posibilităţilor, evitaţi deplasările pe timp de noapte!

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide