Shenlan SL03 este rivalul lui Tesla Model 3, dar are un preț de două ori mai mic

Autor: Ionuț Vîlciu 31 ian. 2023 Știri auto

Deepal SL03 este o mașină electrică produsă în China, care se vrea a fi un rival pentru Tesla Model 3. Prețul unei astfel de mașini poate lucra în avantajul său.

Piața mașinilor electrice se dezvoltă constant. Tot mai mulți producători încep să aducă modele electrice în gamele lor, iar concurența devine din ce în ce mai acerbă. Dacă în urmă cu câțiva ani pe piață existau doar câteva nume care vindeau mașini electrice, în frunte cu Tesla, situația începe să se schimbe. Vedem modele electrice de la majoritatea producătorilor consacrați și nu numai. Și companii emergente din China lansează pe piață mașini electrice care să concureze cu mai marii industriei auto.

Una dintre acestea este Shenlan SL03 sau Deepal SL03, un sedan electric dezvoltat în colaborare cu Huawei și CATL. Sedanul electric produs în China ar trebui să fie un competitor pentru Tesla Model 3. Prețul îl ajută, conform CarNewsChina.com, mașina are un preț de 25.000 de dolari (23.074 de euro la cursul actual) în China.

Mașina electrică din China de două ori mai ieftină decât o Tesla Model 3

Comparativ cu o Tesla Model 3, care are un preț de pornire de 44.990 de euro. Acest preț este pentru varianta de bază, care are un singur motor electric și o autonomie de 491 de kilometri.

Deepal SL03 tot vine într-o configurație cu un singur motor electric, care dezvoltă 221 CP și are o autonomie maximă de până la 700 de kilometri. Bateria este furnizată de CATL, iar compania susține că forma aerodinamică a mașinii îi permite să atingă astfel de cifre de autonomie. Deepal SL03 are un coeficient aerodinamic de 0.23. Ar fi interesant să aflăm rezultatele de autonomie în condițiile de testare WLTP, deoarece acestea sunt mai stringente, dar chiar și așa, sunt date promițătoare.

Mașina este dotată cu o suită întreagă de senzori, care îi conferă capabilitățile necesare pentru conducere autonomă de nivel 4. Sistemul de conducere autonomă este controlat de un procesor oferit de Qualcomm. Deocamdată, acestă mașină electrică accesibilă nu este disponibilă în Europa.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: CarNewsChina.com Facebook


Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu este absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Primii pași în presă i-a făcut în 2021, alături de echipa WASD.ro, acolo unde a redactat primele sale materiale. Pasiunea l-a condus către presa auto, domeniul în care și-a dorit întotdeauna să activeze. ... citește mai mult

Comentarii
Inchide