Și-au folosit copiii pentru a testa senzorii mașinilor Tesla. Clipurile video au fost scoase de pe YouTube

Autor: Adrian Somai 24 aug. 2022 Știri auto

Cât de departe ai fi în stare să mergi pentru a demonstra lumii cât de capabil este sistemul de conducere autonomă “Full Self-Driving” al celor de la Tesla? Câțiva fani ai mărcii și proprietari de automobile Tesla și-au folosit copiiii pe post de cobai pentru a testa senzorii de pe modelele Tesla, filmulețele postate în mediul online ajungând virale în scurt timp.

Totul a pornit de la un experiment al celor de la The Dawn Project, care au avut o campanie prin care au prezentat o înregistrare video în care se poate observa cum un automobil Tesla Model 3 cu sistemul de condus autonom “Full Self-Drive” activat trece în mod repetat peste un manechin de mărimea unui copil fără ca măcar să încetinească. Prin acest experiment, cei de la The Dawn Project au solicitat Congresului din Statele Unite să nu permită încă utilizarea FSD pe drumurile publice.

Lucrurile au luat-o însă razna atunci când cel puțin doi creatori de conținut de pe platforma YouTube, cunoscuți pentru aprecierea lor față de modelele Tesla, au hotărât să își folosească copiii pentru a testa sistemul de condus autonom “Full Self-Drive”. Practic, aceștia și-au folosit copiii pe post de cobai pentru a demonstra urmăritorilor lor de pe rețelele de socializare că sistemul FSD funcționează bine și detectează copiii care se află în fața mașinii.

Acuzații grave la adresa celor doi youtuberi

Derapajul celor doi creatori de conținut a fost observat rapid de urmăritorii lor, fiind raportat către YouTube.

Așa cum era și de așteptat, platforma a retras în cele din urmă cel puțin două clipuri video în care se arată cum mașinile Tesla erau testate pentru a vedea dacă se opresc atunci când detectează copii în fața lor.

Cei doi youtuberi au fost aspru criticați pe rețelele de socializare pentru aceste experimente, cei mai mulți oameni fiind șocați de faptul că aceștia au ajuns să pună în pericol siguranța propriilor copii pentru niște teste de acest fel.

Sursă: Inside EVs

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: ProMotor


Adrian Somai
Adrian Somai
Am studiat cursurile Facultății de “Finanțe, Asigurări, Bănci și Burse de Valori” din cadrul Academiei de Studii Economice București. Lucrez în presă de mai bine de cinci ani, colaborând de-a lungul vremii cu diverse publicații precum Ziarul de Sport, Cars.ro sau Manager.ro. Mi-a plăcut ... citește mai mult

Comentarii
Inchide