Și bogații plâng. Cum arată cel mai scump accident al anului? Un Bugatti Chiron și un Porsche 911 s-au ciocnit

Autor: David Andrei 14 aug. 2020 Știri auto

Acesta este, cel mai probabil, cel mai scump accident al anului. Un Bugatti Chiron și un Porsche 911 Cabrio s-au ciocnit în Elveția.

GALERIE FOTO

Accidentul a avut loc în pasul St. Gotthard, un drum foarte pitoresc din Alpii Elveției. Un Bugatti Chiron și un Porsche 911 Cabrio au fost serios avariate. În accident a fost implicat și un Mercedes-Benz Clasa C break.

Din primele cercetări, oamenii legii au aflat că un bărbat aflat la volanul hypercar-ului Bugatti a accelerat și a trecut pe sensul celălalt pentru a depăși trei vehicule care se deplasau cu viteză mică. Unul dintre acestea era o mașină care tracta o rulotă. Pentru că drumul este foarte îngust și virajat, ceilalți doi șoferi, printre care cel aflat în Porsche 911 și încă un bărbat cu un Mercedes-Benz Clasa C, evitaseră depășirea până în acel moment. Dar și șoferul de Porsche a vrut să depășească tot atunci. Manevra sa de ieșire de pe sensul său de mers a fost urmată de o lovitură din spate. Bugatti a împins decapotabila în Mercedes-ul care circula regulamentar.

Imaginile apărute pe rețelele de socializare redau dezastrul de la fața locului. Mașinile implicate au lovit și stâlpii de mici dimensiuni aflați pe marginea șoselei. Deși aceste coliziuni au produs daune suplimentare, stâlpii au prevenit o eventuală răsturnare sau chiar prăbușire în albia râului aflat nu departe de carosabil.

Cel mai avariat dintre vehicule a fost Porsche 911 Cabrio. Capota sa este ridicată spre parbriz, iar puntea față ar putea fi ruptă. Bugatti Chiron a suferit și el o avarie frontală. Bara din fibră de carbon, grila, dar și capota au nevoie de înlocuire. Având în vedere că este o mașină cotată la aproape 3 milioane de euro, un far ar putea costa mai mult decât Mercedes-ul break avariat în accident.

Un accident între mașini care costă împreună peste 3 milioane de euro

Singurul rănit în urma impactului a fost șoferul Mercedes-ului. Acesta a fost transportat la un spital din apropiere. Șoseaua din pasul St. Gotthard a fost închisă temporar până când poliția a efectuat cercetările la fața locului, iar carosabilul a fost curățat.

Presa locală numește acesta “cel mai scump accident al anului”. Un Bugatti Chiron, în funcție de opțiunile clientului, poate depăși suma de 3 milioane de euro. Un Porsche 911 Cabrio în versiune de bază pornește de la 117.600 de euro în Germania.

€3.5M Bugatti Chiron and Porsche 911 Crash in Switzerland. ???

Three cars were in a group following a camper….

Posted by Rainier Johnson Supercars on Thursday, 13 August 2020

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide