Sindicatul Meridian, despre conflictul dintre un polițist local și unul al Brigăzii Rutiere, din Capitală: Situația se poate repeta oricând

Autor: ProMotor 04 nov. 2019 Știri auto
Sindicatul Meridian, despre conflictul dintre un polițist local și unul al Brigăzii Rutiere, din Capitală: Situația se poate repeta oricând

Sindicatul Naţional „Meridian”, din care fac parte poliţişti şi funcţionari, a transmis, sâmbătă, că legislaţia este neclară în privinţa intervenţiei poliţiştilor locali în domeniul rutier, iar situaţii precum scandalul care a avut loc în Capitală s-ar putea repeta, în lipsa unei reglementări.

„În situaţia prezentată amintim faptul că poliţistul de la Brigada Rutieră, dar şi poliţistul local se aflau la acel moment în exercitarea atribuţiilor de serviciu din domeniul circulaţiei pe drumurile publice, fapt recunoscut de ambele instituţii la care cei doi salariaţi sunt angajaţi. De asemenea, trebuie arătat şi că aceste instituţii colaborează atât în domeniul siguranţei rutiere, cât şi al ordinii şi liniştii publice, în baza unor protocoale. Această împrejurare, dar şi altele, au apărut de mai mult timp din cauza indolenţei statului român care a rămas impasibil la răspândirea unor informaţii nereale referitoare la competenţa poliţiştilor locali în domeniul circulaţiei rutiere”, a transmis, sâmbătă, Sindicatul Naţional „Meridian”.

Sindicatul din care fac parte poliţişti şi funcţionari arată că încă din anul 2011, când a intrat în vigoare Legea Poliţiei Locale nr. 155, instituţiile statului care au atribuţii în domeniul elaborării legislaţiei reglementat includerea acestei categorii profesionale în toate modificările aduse legislaţiei specifice acestui domeniu.

Sursa citată menţionează că o situaţie asemănătoare se înregistrează şi în domeniul ordinii şi liniştii publice.

„Din păcate, situaţia creată se poate repeta oricând, iar pentru remedierea acesteia organizaţia noastră a solicitat tuturor autorităţilor statului cu atribuţii legislative, inclusiv Parlamentului României, să elaboreze şi să adopte actele normative necesare desfăşurării normale a activităţii acestor instituţii, iar pe viitor îşi rezervă dreptul să apeleze la toate mijloacele legale, inclusiv la instanţele judecătoreşti”, mai arată Sindicatul Naţional „Meridian”.

Sâmbătă, în spaţiul public au apărut imagini video în care un poliţist local a refuzat să se legitimeze în faţa poliţistilor de la Brigada Rutieră din Capitală, invocând chiar autoritatea şefilor săi pe care îi contactează pentru a-l scăpa din această situaţie.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: PromotorComentarii
Inchide