Singurele trei proiecte de infrastructură din București sunt blocate

Autor: George Cristea 31 dec. 2020 Știri auto

După ce au tăiat panglici pe bandă rulantă în campania electorală, autoritățile locale au rămas cu foarte puține proiecte de infrastructură în derulare. Singurele trei proiecte de infrastructură rutieră din București sunt și acestea blocate, odată cu blocarea conturilor Primăriei Capitalei.

Intră în Galeria FOTO

În ciuda bugetului de peste un miliard de euro, Primăria Capitalei nu mai are în desfășurare decât trei proiecte de infrastructură rutieră. Este vorba de lărgirea străzii Prelungirea Ghencea, pasajul de la Doamna Ghica și parcarea park&ride din Pantelimon. Chiar și acestea sunt acum în imposibilitatea de a fi finanțate, în condițiile în care primăria are conturile blocate în urma punerii în aplicare a mai multor titluri de executare. În aceste condiții constructorii nu pot fi plătiți, iar finalizarea acestora la termenele prevăzute este pusă sub semnul întrebării.

Anul 2020, în care am avut atât alegeri locale, cât și alegeri generale, a marcat finalizarea unor proiecte mari, așteptate de mulți ani de bucureșteni. Vorbim de Pasajul de la Ciurel, Pasajul Nicolae Grigorescu și strada Fabrica de Glucoză, printre altele. Pentru alte trei proiecte aflate în curs de desfășurare perspectivele sunt destul de pesimiste.

Care este stadiul celor trei proiecte de infrastructură rutieră din București

În cazul lucrărilor de lărgire a străzii Prelungirea Ghencea, acestea au fost împărțite în trei tronsoane. În acest moment este gata doar 38% din primul tronson, între terminalul tramvaiului 41 și strada Râul Doamnei. În acest moment, lucrările sunt blocate deoarece Primăria Capitalei nu a mai putut face plăți către constructor, Compania Municipală Trustul de Clădiri Metropolitane.

În ceea ce privește celelalte două tronsoane ale proiectului, respectiv cel cuprins între Str. Brașov – Terminal tramvai 41 și cel cuprins între Str. Râul Doamnei – Str. Mărăcineni, lucrările de execuție nu au fost nici măcar demarate întrucât, din lipsa de fonduri, nu au fost expropriate imobilele aflate pe amplasamentul propus al obiectivului de investiții.

Situația este și mai tristă la pasajul Doamna Ghica. Prevăzut a fi inaugurat încă din toamna acestui an, acesta se află încă la 40% stadiu de execuție. Potrivit informațiilor furnizate de Primăria Capitalei site-ului hotnews.ro, structura de rezistență a pasajului (picioarele podului) și devierea rețelelor de utilități sunt aproape gata, însă structura metalică (tablierul) lipsește deoarece contractul pentru furnizarea oțelului, încheiat pe 21 august, a fost sistat din lipsa banilor. Noul termen de finalizare este 5 mai 2021, însă nu e clar dacă acesta mai poate fi respectat.

Parcarea de la capătul Șoselei Pantelimon se află, la rândul său, blocată la 65% stadiu de execuție. Și aceasta ar fi trebuit să fie inaugurată tot în toamnă, potrivit promisiunilor vechii administrații. De fapt, parcarea a fost promisă încă din 2011 de primarul de atunci, Sorin Oprescu.

sursa: Hotnews.ro

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide