Sistemul de conducere semiautonomă al Mercedes-Benz, aprobat în Germania

Autor: Daniel Samoilă 10 dec. 2021 Știri auto

Sistemul de conducere semiautonomă al Mercedes-Benz a fost aprobat în Germania de Autoritatea de reglementare a sectorului auto. Astfel, sistemul Drive Pilot poate fi oferit la nivel internațional de constructorul german.

Acest sistem îl ajută pe șofer să se ocupe de alte activități în timp ce mașina are activat sistemul Drive Pilot. Noua tehnologie este benefică în traficul intens din orașe sau pe autostrăzile aglomerate.

Intră în Galeria FOTO

Acest sistem Drive Pilot a fost aprobat de autoritatea de reglementare a sectorului auto pe baza unui cerințe tehnice din partea Națiunilor Unite.

Sistemul Drive Pilot, disponibil mai întâi în China și SUA

Potrivit autoblog.com, sistemul Drive Pilot va fi implementat mai întâi în Germania, iar primele țări internaționale care vor beneficia de această tehnologie vor fi China și Statele Unite ale Americii.

În China și SUA, însă, trebuie aprobate anumite legislații pentru a putea fi acceptat acest sistem Drive Pilot.

Drive Pilot va fi implementat pe modelul Mercedes-Benz Clasa S începând cu prima jumătate a anului 2022 pentru clienții din Germania.

Sistemul este aprobat pentru viteze de până la 60 de kilometri pe oră și nu permite depășirea altor mașini în trafic.

Astfel de sisteme automate de nivel 3 sunt permise în Germania din 2017. Potrivit celor de la Mercedes-Benz, există peste 13.100 de kilometri de autostradă unde se poate folosi sistemul Drive Pilot.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: teslarati.com



Comentarii
Inchide