Situații hilare la controlul polițiștilor: Oamenii își plimbă peștii ca să iasă din casă

Situații hilare la controlul polițiștilor: Oamenii își plimbă peștii ca să iasă din casă

Autor: ProMotor acum 5 luni Știri

Polițiștii care controlează în aceste zile respectarea interdicțiilor de circulație s-au întâlnit cu situații hilare. Unii oameni au ieșit cu peștii în pungă la plimbare, declarând că își plimbă animalul de companie. Este o întâmplare reală, povestită pentru Digi24 de Cosmin Andreica, președintele sindicatului Europol.

Am avut în aceste zile situații în care cetățenii erau cu peștișorul în pungă și spuneau că și-au scos animalul de companie la plimbare. Este o poveste reală. Sau am avut situații în care cineva și-a scos pisica la plimbare la 30 de kilometri de domiciliu, pe bancheta din spate a mașinii. Oamenii sunt inventivi, dar sub o formă sau alta trebuie să fim conștienți că nu facem decât să ne furăm singuri căciula, dacă încălcăm aceste reguli”, a spus Andreica.

Potrivit articolului 1, litera e) din Ordonanța Militară nr. 3/2020, sunt permise „deplasările scurte, în apropierea locuinței/gospodăriei, legate de activitatea fizică individuală a persoanelor (cu excluderea oricăror activități sportive de echipă), cât și pentru nevoile animalelor de companie/domestice”.

Andreica recunoaște, însă, că legea este neclară în definirea termenului de „deplasări scurte, în apropierea locuinței”. El face un apel la responsabilitate și le cere românilor să nu se pună în pericol încălcând măsurile dispuse de autorități.

Sunt aspecte subiective, care vor rămâne la latitudinea polițistului care interacționeză cu cetățeanul. Va fi la latitudinea agentului constatator dacă proximitatea domiciliului este una rezonabilă sau nu”, a mai precizat Cosmin Andreica, președintele sindicatului Europol.Comentarii
Inchide