Skoda a produs 100.000 de mașini electrificate în doi ani

Autor: Elena Luchian 31 aug. 2021 Știri auto

Skoda a produs nu mai puțin de 100.000 de mașini electrificate în ultimii doi ani. Toate poartă logo-ul iV.

GALERIE FOTO

Mașina cu numărul 100.000 este o Skoda Enyaq iV. Construit pe noua platformă MEB, dezvoltată de Grupul Volkswagen pentru modelele electrice, modelul a ieșit de pe linia de asamblare a uzinei din Mlada Boleslav. Enyaq a fost primul model al companiei care a primit noua arhitectură.

“Acest moment marchează startul perfect în campania noastră de electromobilitate. Îi mulțumesc întregii noastre echipe de producție care construiește vehiculele noastre iV într-un ritm atât de alert și la un nivel de calitate atât de ridicat. Acum mergem cu toată viteza înainte, iar Enyaq iV și cele două versiuni plug-in hybrid sunt doar începutul”, a declarant Micahel Oeljeklaus, membru al Consiliului de Administrație de la Skoda, responsabil cu Producția și Logistica.

Skoda are planuri mari în direcția electrificării. Până în 2030, constructorul ceh va lansa cel puțin trei modele cu emisii zero. Toate trei vor fi poziționate sub Enyaq iV, și ca proporții, și ca preț.

Seria iV a debutat în septembrie 2019 la uzina Kvasiny. 35.000 de unități cu acest logo au fost livrate în 2020. Este emblema care face referire la modele electrice sau electrificate.

În acest moment, portofoliul Skoda cuprinde trei modele iV construite pe platforma MEB. Este vorba despre Enyaq iV, Superb iV și Octavia iV. Cele două din urmă sunt versiuni plug-in hybrid.

Mașini electrificate de la Skoda în România

În România, Enyaq iV pornește de la 39.475 euro. Modelul poate fi achiziționat prin Programul Rabla Plus, care scade automat din prețul de listă 45.000 de lei, echivalentul a aproximativ 9.120 de euro.

Pentru Skoda Octavia Plug-in Hybrid, discuțiile încep de la 32.247 euro.

Ce care își doresc o Skoda Superb Plug-in Hybrid, trebuie să ia în considerare că această versiune pornește în țara noastră de la 36.276 euro.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide