Skoda a dezvăluit prima schiță de design cu interiorul conceptului electric Vision 7S

Autor: Mihai Morcovescu 15 iul. 2022 Știri auto
Skoda a dezvăluit prima schiță de design cu interiorul conceptului electric Vision 7S

Producătorul ceh de automobile Skoda va prezenta în săptămânile care urmează conceptul electric Vision 7S. Acesta va fi primul vehicul care va beneficia de noul limbaj de design „Modern Solid” al mărcii, care își va face debutul pe viitoarea generație Superb. Noua limuzină va fi lansată în cursul anului viitor.

Până când prototipul va fi prezentat în „carne și oase”, reprezentanții companiei au publicat o primă schiță de design cu interiorul acestuia. Așa cum sugerează și numele, Vision 7S are o cabină cu șapte locuri, care oferă în premieră pentru industria auto un scaun pentru copii integrat în tunelul consolei centrale.

Skoda Vision 7S oferă o soluție „Simply Clever” pentru copii

În urmă cu patru luni, Skoda publica o fotografie neclară (foto) cu un model de studiu care anunța noul limbaj de design „Modern Solid”. Acum, constructorul ceh dezvăluie numele conceptului și publică o primă schiță de design cu interiorul mașinii, unul versatil și practic.

Prototipul Vision 7S este construit pe o platformă nouă dedicată vehiculelor electrice. Acesta a primit o podea complet plată care le-a permis designerilor Skoda să realizeze o configurație cu 2+2+3 locuri. Sunt două locuri în față, două pe rândul din mijloc și trei locuri mai mici în spate. La acesta se adaugă un al optulea loc, care este de fapt un scaun pentru copii. Acesta este integrat în tunelul consolei centrale, care se extinde dincolo de cel de-al doilea rând de scaune.

Configurația cu șapte locuri nu este ceva care să nu fi văzut până cum. Însă, acel scaun pentru copii reprezintă un nou exemplu de idee „Simply Clever”. Reprezentanții Skoda spun că prin poziționarea între primele două rânduri de scaune locul copilului este și cel mai sigur din Vision 7S.

Comenzi haptice și mod „Relax” pentru șofer

Tabloul de bord este asemănător cu cel de pe SUV-ul electric Enyaq. Se distinge un mic grup de instrumente digital și un ecran tactil asemănător unei tablete. Acesta își modifică orientarea în funcție de modul de conducere autonom. Când mașina este condusă manual display-ul va fi orientat în plan vertical, iar când este activat modul de conducere autonomă ecranul va fi orientat pe orizontală.

De asemenea, pe consola centrală se văd câteva butoane fizice rotunde și comenzile pentru setările instalației de climatizare. Skoda Vision 7S mai dispune de un acoperiș panoramic din sticlă, scaune frontale cu tetiere integrate în spătar. În plus, volanul, ecranul central și ușile conțin comenzi cu feedback haptic.

Dincolo de toate acestea se observă că șoferul nu este implicat în conducerea mașinii. Dar, asta nu înseamnă neapărat că modelul dispune de un sistem de conducere autonomă. Potrivit Skoda, mașina din această schiță se află în modul „Relax”. Când acesta este activat, volanul și instrumentarul de bord glisează către bord pentru un plus de spațiu.

Deocamdată, cei de la Skoda nu au precizat dacă Vision 7S este un SUV sau un MPV. De asemenea, nu au spus nici dacă acesta se va transforma într-un model de serie. Știm că va fi dezvăluit în următoarele săptămâni.

Sursa: Skoda

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Skoda


Mihai Morcovescu
Mihai Morcovescu
Sunt ziarist cu o experiență de peste 20 de ani în presa sportivă și auto din România, atât în print, cât și în online. Am scris de-a lungul timpului la Agerpres, Sport XXI, Jurnalul Național, Gazeta Sporturilor, ProSport, Autocar, AutoMotorsiSport.ro, Auto.ro, etc. De asemenea, am făcut ... citește mai mult

Comentarii
Inchide