Skoda anunță noul limbaj de design cu un crossover electric misterios

Autor: Mihai Morcovescu 22 mart. 2022 Știri auto

Producătorul ceh de automobile Skoda a anunțat noua filosofie de design a mărcii, care a fost denumită „Modern Solid”. Mai multe informații vom afla cel mai probabil în cea de-a doua jumătate a anului curent. Acum, însă, constructorul din Mlada Boleslav a dezvăluit o imagine-teaser care ne spune cum ar putea arăta un viitor SUV electric.

Skoda va lansa un crossover electric în cel mult patru ani

INTRĂ ÎN GALERIA FOTO

Cu ocazia conferinței anuale a companiei,  CEO-ul Thomas Schäfer a vorbit despre procesul de modernizare a mărcii în 2022. Acesta vizează în special introducerea unui nou limbaj de design, pe care cehii l-au denumit „Modern Solid”.

Discursul șefului Skoda a fost însoțit de o imagine blurată în care apare un crossover misterios. Se poate observa o parte a grilei frontale a mașinii, care este una închisă, specifică modelelor electrice. Automobilul pare a fi la fel de mare precum compacta Karoq.

Este greu să aproximezi dimensiunea acestui vehicul. Dar, ținând cont de dimensiunea roților și a ampatamentului, ar putea fi vorba despre un model construit pe platforma modulară MEB, mai exact un SUV ceva mai mic decât Enyaq. Viitorul SUV compact electric de serie ar trebui să-și facă debutul în 2025 sau 2026.

Cu toate acestea, nu este clar dacă este un prototip sau chiar un model de producție. Dar. cunoscând politica celor de la Skoda, este posibil a vehiculul din imagine să fie mai degrabă un concept-car ce poartă sigla Vision.

Un alt indiciu că acesta ar putea fi un automobil electric îl reprezintă farul dintr-o singură bucată reprezentat de banda LED verticală. Crossover-ele Skoda cu motoare termice au un ansamblu de faruri divizate. La spate, misteriosul SUV pare să aibă o baghetă luminoasă subțire pe post de stop.

Skoda a anunțat că, până la sfârșitul deceniului, vor fi lansate trei modele complet electrice, inclusiv un SUV compact. Toate vor fi mai ieftine și mai mici decât Enyaq. Una dintre acestea va fi o mașină de oraș entry-level, un înlocuitor pentru Citigo-e iV.

Sursa: Motor1

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Skoda


Mihai Morcovescu
Mihai Morcovescu
Sunt ziarist cu o experiență de peste 20 de ani în presa sportivă și auto din România, atât în print, cât și în online. Am scris de-a lungul timpului la Agerpres, Sport XXI, Jurnalul Național, Gazeta Sporturilor, ProSport, Autocar, AutoMotorsiSport.ro, Auto.ro, etc. De asemenea, am făcut ... citește mai mult

Comentarii
Inchide