Skoda a produs peste 200.000 de SUV-uri electrice Enyaq

Autor: Ionuț Vîlciu 22 feb. 2024 Știri auto

Skoda anunță că a depășit borna de 200.000 de exemplare produse ale SUV-ului electric Enyaq de la debut și până în prezent.

Skoda a atins o bornă importantă pentru gama sa de automobile electrice. Producătorul ceh anunță că a produs peste 200.000 de exemplare ale modelului Enyaq. La numărătoare intră atât versiunile obișnuite, cât și forma de caroserie coupe, mai dinamică.

În decursul anului trecut, Skoda a vândut 81.700 de unități Enyaq și Enyaq Coupe. Astfel, compania a înregistrat o creștere de 52.1% a vânzărilor față de anul precedent. De asemenea, gama Enyaq a reprezentat 15% din piața mașinilor electrice din Cehia. SUV-ul ceh a fost, totodată, a doua cea mai vândută electrică în Estonia, Finlanda, Austria și Elveția.

Skoda atinge o bornă importantă în construcția de mașini electrice

Producătorul anunță acum că a produs exemplarul Enyaq cu numărul 200.000. Mașina aniversară este un Enyaq Coupe Sportline, finisat într-o nuanță de alb. Mașina a părăsit linia de asamblare a uzinei din Mlada Boleslav în data de 16 februarie 2024.

Pentru a se asigura că gama de electrice Enyaq va continua să se bucure de cifre solide vânzări, Skoda a actualizat modelele sale electrice pentru 2024. Astfel, Enyaq și Enyaq coupe primesc motoare mai puternice pe puntea spate, îmbunătățiri la nivel de software și autonomii mai mari decât înainte.Acum, Skoda Enyaq poate parcurge peste 560 de kilometri cu o încărcare, în timp ce Enyaq Coupe poate parcurge peste 570 de kilometri, grație formei mai aerodinamice a caroseriei.

„Enyaq a condus campania noastră de mobilitate electrică; succesul familiei de modele este dovada că suntem pe drumul cel bun cu strategia noastră. Anul trecut, a fost a patra cea mai vândută serie de vehicule electrice din Europa, atingând o cifră record de vânzări globale de 81.700 de unități – o creștere de 52,1% față de 2022. Această realizare subliniază angajamentul nostru de a extinde gama de vehicule electrice la un total de șase modele noi în următorii ani. Țintele noastre ambițioase sunt la îndemână, datorită expertizei echipei noastre și a devizei nostru Simply Clever, asigurând o tranziție lină în noua eră a mobilității electrice”, a declarat Andreas Dick, membru al Consiliului de Administrație al Skoda Auto pentru producție și logistică.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Skoda


Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu este absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Primii pași în presă i-a făcut în 2021, alături de echipa WASD.ro, acolo unde a redactat primele sale materiale. Pasiunea l-a condus către presa auto, domeniul în care și-a dorit întotdeauna să activeze. ... citește mai mult

Comentarii
Inchide