Skoda Enyaq suferă o serie de modificări pentru 2024. Pentru prima dată, va fi disponibilă și echiparea Laurin & Klement – GALERIE FOTO

Autor: Ionuț Vîlciu 04 dec. 2023 Știri auto

SUV-ul electric Skoda Enyaq primește o serie de actualizări printre 2024. Modelul electric ceh beneficiază de autonomii mai bune, tehnologii actualizate și, pentru prima dată, va putea fi cumpărat și în nivelul de echipare Laurin & Klement.

Pentru 2024, SUV-ul electric Skoda Enyaq primește îmbunătățiri de ordin tehnic ce vor spori autonomia și vor îmbunătăți timpii de încărcare. Astfel, SUV-ul electric va oferi sisteme de propulsie mai puternice și timpi de încărcare mai scurți.

Noile variante 85 și 85x, mai eficiente și mai puternice, înlocuiesc versiunile anterioare 80 și 80x. La fel ca modelele sportive RS, ele dispun de un nou sistem de propulsie, mai puternic, cu un motor sincron permanent montat pe puntea spate, capabil să propulseze mașina către o viteză maximă de 180 km/h. Pentru Enyaq 85, puterea crește cu 81 CP, până la 285 CP. Aceeași putere este oferită și în cazul versiunii cu tracțiune integrală, Enyaq 85x.

Grație optimizărilor aduse bateriei, Eniaq 80 poate parcurge acum până la 560 km cu o singură încărcare, în timp ce versiunea coupe are o autonomie maximă de 570 km. De asemenea, versiunea de performanță RS dispune acum de 340 CP, cu 40 mai mulți decât înainte.

Skoda Enyaq 2024 este mai puternică, se poate încărca mai repede și este mai eficientă

Versiunile cu tracțiune integrală Enyaq 85x și Enyaq RS oferă acum performanțe de încărcare și mai bune, cu o rată de încărcare DC crescută la stațiile de încărcare rapidă de până la 175 kW. Încărcarea bateriei de înaltă tensiune de 82 kWh de la 10 la 80% durează acum doar 28 de minute, cu 8 minute mai puțin decât înainte. Variantele Enyaq 85 cu tracțiune spate continuă să se încarce la o rată maximă de 135 kW.

În plus, mașina folosește un software actualizat, care ar trebuie să îmbunătățească experiența utilizatorilor. Cu noua versiune de software, Enyaq acceptă acum precondiționarea bateriei. Acest lucru preîncălzește bateria pentru pregătirea încărcării DC la temperaturi ambientale scăzute și optimizează viteza de încărcare cu până la 22%.

În plus, noua interfață are o structură de meniu mai intuitivă. Acesta permite șoferilor să definească comenzi rapide pentru setările și aplicațiile vehiculului cel mai frecvent utilizate. Sistemul de navigație oferă acum o nouă grafică a hărții și o zonă mai mare de afișare.

Enyaq va fi disponibil și în versiunea Laurin & Klement

Începând cu anul de model 2024, clienții vor putea cumpăra SUV-ul electric și în echiparea Laurin & Klement. Această linie de echipare oferă o selecție extinsă de echipamente standard. Include faruri LED Matrix, precum și o grilă cromată, iluminată cu ajutorul a 131 de LED-uri. În plus, Enyaq L&K vine cu jante exclusive din aliaj L&K de 20″ sau 21″. Barele de protecție, difuzorul și oglinzile exterioare au detalii finisate în gri platinat, în timp ce pragurile sunt de culoarea caroseriei. În interior, Enyaq L&K are scaune față cu reglaje electrice, încălzite și ventilate, care oferă funcții de memorie și masaj, cu logo-ul L&K brodat pe tetiere.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Skoda


Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu este absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Primii pași în presă i-a făcut în 2021, alături de echipa WASD.ro, acolo unde a redactat primele sale materiale. Pasiunea l-a condus către presa auto, domeniul în care și-a dorit întotdeauna să activeze. ... citește mai mult

Comentarii
Inchide