Skoda a publicat primele schițe cu noua generație Skoda Superb înainte de debutul oficial – FOTO

Autor: Ionuț Vîlciu 25 oct. 2023 Știri auto

Producătorul de automobile ceh a publicat primele schițe de design cu noua generație Skoda Superb. Noul model va debuta oficial la începutul lunii noiembrie.

Ne apropiem cu pași repezi de debutul oficial al noii generații Skoda Superb. Modelul de clasă medie al producătorului ceh urmează să fie prezentat publicului în data de 2 noiembrie, atunci când vom face cunoștință atât cu versiunea sedan, cât și cu breakul.

Dacă până acum am tot văzut fotografii cu noua generație Superb sub camuflaj, de această dată Skoda a publicat un set de schițe de design ale noii generații ale modelului, așa cum au făcut și în cazul noi generații Kodiaq.

Chiar dacă sunt doar schițe de design, ne putem face o idee despre modul în care noul model va arăta, mai ales pe partea de detalii. Observăm o evoluție a designului celei de-a treia generații, cu linii cizelate, dar ușor identificabilă ca fiind o Skoda Superb.

Noua Skoda Superb va fi disponibilă atât ca sedan, cât și ca break

Farurile LED Matrix și blocurile spate cu tehnologie LED au acum elemente cristaline, o trăsătură a filosofiei de design introdusă de producătorul ceh, intitulată Modern Solid.

Cât despre propulsoare, Skoda Octavia nu trece încă la tehnologia complet electrică, ba chiar păstrează și motoare diesel. Gama de motorizări este foarte asemănătoare cu a fratelui Volkswagen Passat.

Sub capota noii generații a modelului ceh va exista o selecție consistentă de motoare și, în premieră, Skoda Superb va putea fi cumpărată și cu o motorizare cu tehnologie mild-hybrid. Este vorba despre motorul de 1,5 litri, care dezvoltă 150 CP și care este cuplat la un starter-generator de 48 de volți și la o baterie din litiu-ion, tot de 48 de volți.

Alături de aceasta, Skoda Superb va fi disponibilă și motorul de 2,0 litri, pe benzină, în două trepte de putere. Acesta dezvoltă fie 204, fie 265 CP, la fel ca pe noul Volkswagen Passat. Nu lipsește din gamă nici motorul diesel 2.0 TDI, acesta fiind disponibil tot în două variante de putere, 150 sau 193 CP. Indiferent de ce motorizare alegi, noua Skoda Superb va fi echipată cu o cutie automată DSG cu 7 trepte în standard.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Skoda


Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu este absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Primii pași în presă i-a făcut în 2021, alături de echipa WASD.ro, acolo unde a redactat primele sale materiale. Pasiunea l-a condus către presa auto, domeniul în care și-a dorit întotdeauna să activeze. ... citește mai mult

Comentarii
Inchide