Noua Skoda Fabia în România. Cât costă rivalul Daciei Sandero? VIDEO

Autor: Mihai Morcovescu 08 dec. 2021 Știri auto

Lansată în urmă cu mai bine de jumătate de an, noua generație a modelului de clasă mică Skoda Fabia poate fi comandată acum și în România. Clienții din țara noastră pot alege una dintre cele trei versiuni de motorizare disponibile.

Cea mai ieftină Skoda Fabia costă 15.175 de euro

INTRĂ ÎN GALERIA FOTO

Ajunsă la cea de-a patra generație, Skoda Fabia afișează un look fresh. Hatchback-ul cehilor a preluat detalii de design de la noile modele Octavia și Enyaq iV.

Astfel, noua Fabia oferă standard un set de faruri LED mai înguste, în timp ce stopurile sunt acum și ele mai alungite. Blocurile optice posterioare integrează tehnologie LED doar opțional.

La interior, noua Fabia vine cu un volan cu două spițe, guri de ventilație rotunde și o inserție colorată pentru planșa de bord. De asemenea, clienții vor beneficia de ecrane tactile de 6,2 inch, 8,2 inch și de 9,0 inch, acesta din urmă doar pentru echiparea de top. Opțional este oferit și instrumentarul de bord digital de 10,25 inch.

Cea mai accesibilă Skoda Fabia are un preț de pornire de 15.175 de euro cu TVA. Modelul este în varianta de echipare Ambition cu motor 1.0 TSI de 80 CP și cutie de viteze manuală cu 5 rapoarte.

Lista cu dotări standard include, între altele, jante de oțel de 15 inch, volan îmbrăcat în piele, aer condiționat manual și scaune față încălzite. Din ofertă mai fac parte geamuri electrice față, oglinzi exterioare reglabile electric cu degivrare și sistem audio „Swing” cu ecran color de 6,5 inch și computer de bord.

De asemenea, nivelul de echipare Ambition vine și cu sistemele de asistență „Lane Assist” și „Hill Hold Control”.

VIDEO

Vârful de gamă are un preț de 20.125 de euro

Gama de motorizări mai cuprinde un motor turbo pe benzină, oferit în două variante de putere: 95 și 110 CP. În funcție de varianta de motorizare se va putea alege o cutie manuală cu 5 sau 6 trepte, precum și una automată.

Ulterior va fi disponibil în gamă și un propulsor pe benzină de 1,5 litri, care va dezvolta 150 CP. Clienții pot opta pentru unul dintre cele două niveluri de echipare, Ambition și Style.

Vârful de gamă este Skoda Fabia Style cu motor turbo de 1,0 litru, care dezvoltă 110 CP și 200 Nm de cuplu, și transmisie automată. Modelul are un preț de catalog de 20.125 de euro cu TVA.

Sursa: Skoda România

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Skoda


Mihai Morcovescu
Mihai Morcovescu
Sunt ziarist cu o experiență de peste 20 de ani în presa sportivă și auto din România, atât în print, cât și în online. Am scris de-a lungul timpului la Agerpres, Sport XXI, Jurnalul Național, Gazeta Sporturilor, ProSport, Autocar, AutoMotorsiSport.ro, Auto.ro, etc. De asemenea, am făcut ... citește mai mult

Comentarii
Inchide