Skoda anunță un update software pentru SUV-urile electrice Enyaq iV și Enyaq Coupe iV

Autor: Mihai Morcovescu 28 feb. 2022 Știri auto

Producătorul ceh de automobile Skoda anunță un update software pentru SUV-urile electrice Enyaq iV și Enyaq Coupé iV. Acesta vine cu actualizări ale sistemului de infotainment, precum și cu o eficiență și o durată de viață mai mare ale bateriei.

Îmbunătățiri ale sistemului de infotainment și autonomie extinsă

INTRĂ ÎN GALERIA FOTO

Noua versiune de software ME3 a fost instalată pe exemplarele Enyaq Coupe iV fabricate în luna februarie. În același timp, toate modelele Enyaq iV care au fost deja livrate vor primi gratuit acest update. Operațiunea va avea loc în a doua jumătate a anului curent.

Ca urmare a update-ului clienții vor putea prelungi durata de viată a bateriei cu ajutorul noii funcții „Battery Care”. Astfel, bateria va putea fi încărcată până la 80% atunci când șoferul va activa opțiunea. Acest lucru va fi posibil printr-o comandă de la display-ul central al mașinii.

În acest fel va fi optimizat procesul de încărcare, iar timpii de încărcare vor fi mai mici. Opțiunea va reduce, de asemenea, viteza de încărcare și puterea maximă de încărcare. Funcția este similară cu funcția de economisire a bateriei a smartphone-urilor.

În plus, meniul „Încărcare” din sistemul de infotainment a fost revizuit. Graficul de încărcare și de autonomie include acum informații referitoare la destinație și la eventuale opriri necesare încărcării mașinii până la destinația aleasă.

Controlul încărcării a fost simplificat. Spre exemplu, în ruta setată în sistemul de navigație va putea fi introdusă o stație de încărcare alternativă. Acest lucru va fi posibil prin simpla apăsare a butonului „Adăugați”. Totodată, vor fi afișate capacitatea bateriei și timpul de încărcare pentru toate opririle planificate pentru încărcare.

Noul software include, de asemenea, o serie de îmbunătățiri ale vizualizărilor din Digital Cockpit și din Head-up Display. Acesta din urmă va afișa acum și nivelul actual de încărcare a bateriei și oferă o vizualizare 3D pentru distanța rămasă până la destinație.

De asemenea, cele două SUV-uri electrice vor oferi de acum o autonomie extinsă. Astfel, Enyaq Coupé iV 60 va avea o autonomie de 416 km , cu 3 km mai mult ca până acum. Versiunea Enyaq Coupé iV 80 va oferi o autonomie de 544 km (+7 km), iar Enyaq Coupé iV 80x va putea parcurge 520 km (+22 km) cu o singură încărcare.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Skoda


Mihai Morcovescu
Mihai Morcovescu
Sunt ziarist cu o experiență de peste 20 de ani în presa sportivă și auto din România, atât în print, cât și în online. Am scris de-a lungul timpului la Agerpres, Sport XXI, Jurnalul Național, Gazeta Sporturilor, ProSport, Autocar, AutoMotorsiSport.ro, Auto.ro, etc. De asemenea, am făcut ... citește mai mult

Comentarii
Inchide