Skoda a început producția noului Enyaq Coupe iV. Vor fi fabricate peste 120 de mașini pe zi

Autor: Cristian Gubandru 15 feb. 2022 Știri auto

Skoda a început producția de serie a modelului electric Enyaq Coupe iV la uzina din Mladá Boleslav. Peste 120 de unități vor fi produse în fiecare zi alături de modele Enyaq iV, Octavia și Octavia iV.

„Anul trecut, am produs 50.000 de unități Skoda Enyaq iV. Acum trecem la următorul nivel prin lansarea producției noului Enyaq Coupe iV”, a declarat Michael Oeljeklaus, membru al consiliului de administrație pentru producție și logistică Skoda.

Skoda spune că aproximativ 2.000 de angajați vor asambla peste 120 de unități pe zi pe aceeași linie de producție cu Enyaq iV și Octavia. Cele două variante Enyaq iV sunt singurele modele construite pe arhitectură MEB a Grupului Volkswagen pe o linie de asamblare europeană în afara Germaniei.

Intră în GALERIA FOTO

Coupe-ul combină liniile sportive cu spațiul generos și oferă o capacitate a portbagajului de 570 de litri. Acoperișul panoramic din sticlă, care vine ca standard, este cel mai mare de pe modelele Skoda. În același timp, este mai subțire decât acoperișul complet, oferind pasagerilor spațiu suplimentar pentru cap.

Coeficientul aerodinamic a fost îmbunătățit față de Skoda Enyaq iV. Este 0,234 cd. În funcție de configurație, autonomia maximă este de până la 545 de kilometri în ciclul WLTP.

Versiuni Enyaq Coupe iV

Skoda Enyaq Coupe iV propune trei versiuni. Prima este Enyaq Coupe iV 60, cu motor electric de 180 CP și 310 Nm (baterie de 58 kWh). Cea de-a doua este  Enyaq Coupe iV 80, cu motor electric de 204 CP și 310 Nm (baterie de 77 kWh). A treia variantă se numește Enyaq Coupe iV 80X și dispune de două unități electrice, care produc 265 CP și 425 Nm (baterie de 77 kWh).

Până în anul 2030, Skoda va lansa cel puțin trei modele electrice mai mici și mai ieftine decât Enyaq iV. Vehiculele electrice vor fi fabricate în cele trei fabrici cehe Skoda Auto din Mladá Boleslav, Kvasiny și Vrchlabí până în 2030 pentru a proteja locurile de muncă și pentru a crea altele noi.

Prima Skoda Enyaq iV fabricată în Republica Cehă a devenit piesă de muzeu. Skoda a lansat producția de serie de vehicule cu trenuri de rulare adaptate propulsiei electrice în noiembrie 2019. De atunci, producătorul auto fabrică Superb iV cu unitate hibridă plug-in la fabrica din Kvasiny, iar primele unități ale CitigoE iV complet electric au fost lansate la linia de producție din Bratislava.

Sursa: Skoda

Urmărește Promotor.ro pe Google News


Cristian Gubandru
Cristian Gubandru
Cristian este absolvent al Universității Româno-Americane și al unui MBA la Academia de Studii Economice (A.S.E.). Startul în jurnalism a fost în 2003 la agenția de presă Mediafax, parte a trustului MediaPro, pe poziția de redactor, iar mai târziu la agenția de presă NewsIn, parte ... citește mai mult

Comentarii
Inchide