Skoda ar putea ieși de pe piața chineză din cauza concurenței puternice

Autor: Ionuț Vîlciu 12 dec. 2022 Știri auto

Skoda ia în calcul să se retragă din China. Producătorul auto ceh va lua o decizie finală în decursul anului viitor.

Producătorul ceh de automobile Skoda, parte a grupului Volkswagen, ia în calcul să se retragă din China şi va lua o decizie finală anul viitor, a declarat CEO-ul companiei, Klaus Zellmer, citat de revista săptămânală Automobilwoche, scrie Reuters.

Skoda este una dintre cele mai apreciate mărci auto în Europa, dar se pare că piața chineză îi oferă producătorului auto ceh câteva bătăi de cap. Fapt pentru care, compania ia în considerare oprirea producției de mașini în China.

„Concurenţa este foarte acerbă acolo, aşa că vom lua în considerare, împreună cu partenerul nostru chinez, cum vrem să procedăm. Dacă vrem să ne concentrăm energia, merită să verificăm toate scenariile şi apoi să decidem”, a declarat Klaus Zellmer, CEO-ul Skoda.

Skoda ar putea renunța la producția de mașini în China

Directorul general a spus că Skoda ar putea lua în considerare pur şi simplu doar vânzarea de maşini în China, în loc să le producă acolo. Skoda vrea să se concentreze mai mult în India în acest moment, a mai spus Zellmer.

Volkswagen a afirmat într-un comunicat pentru Reuters că este o procedură normală de afaceri ca Skoda să îşi verifice în permanenţă poziţia pe pieţele internaţionale şi să o adapteze la evoluţiile locale. „Nu au fost luate decizii până acum cu privire la posibile modificări ale strategiei noastre”, a precizat compania.

Ascensiunea producătorilor chinezi de automobile este evidentă, iar producătorii europeni înfruntă concurența creată de aceste noi branduri care au apărut pe piață.

De asemenea, Rusia a ajuns să producă sub alte denumiri mașini de origine chineză. Am putut vedea noul Moskvich, un nume readus la viață recent, care este, de fapt, doar un crossover chinezesc căruia i s-au aplicat alte embleme. Pentru că mulți dintre producătorii auto din occident nu mai produc sau vând mașini în Rusia, cota chineză de pe piața auto rusă a crescut de peste trei ori.

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: ProMotor


Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu este absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Primii pași în presă i-a făcut în 2021, alături de echipa WASD.ro, acolo unde a redactat primele sale materiale. Pasiunea l-a condus către presa auto, domeniul în care și-a dorit întotdeauna să activeze. ... citește mai mult

Comentarii
Inchide