Skoda anunță trei noi modele electrice până în 2026

Autor: Adrian Somai 01 dec. 2022 Știri auto

Skoda își reafirmă intenția de a își electrifica gama de modele cât mai curând posibil, constructorul ceh fiind dispus să facă investiții importante în această direcție. Prin intermediul unui comunicat de presă emis recent, cehii readuc în discuție angajamentul pe care și l-au asumat de a își face afacerea mai sustenabila și de a lansa mai multe modele electrice.

Potrivit planului actual, Skoda își dorește să lanseze pe piață trei modele noi cu propulsie electrică până cel mai târziu în anul 2026. Totodată, constructorul cu sediul la Mlada Boleslav și-a propus ca până la sfârșitul acestui deceniu, 70% din vânzările totale ale mărcii să fie asigurate de mașinile electrice. În plus, Skoda și-a asumat faptul că începând cu anul 2035 va vinde exclusiv mașini electrice.

Ce surprize pregătește Skoda

Revenind la cele trei modele cu propulsie electrică pe care Skoda le va aduce pe piață în următorii ani, știm că unul dintre ele va fi un crossover de dimensiuni reduse, model ce se va înfrăți cu modele de la Volkswagen și Seat. Noul model va avea la bază o versiune simplificată a platformei MEB, ce va purta denumirea de MEB Lite, potrivit InsideEVs. Spre deosebire de modelele ce sunt construite pe versiunea standard a platformei, cele care vor avea la bază această versiune simplificată a MEB vor avea tracțiune față în versiunile de bază.

Mai departe, cel de-al doilea model care ar putea fi prezentat în următorii ani ar putea fi un înlocuitor complet electric al actualului Octavia. Nu este pentru prima dată când o astfel de variantă este adusă în discuție, așa că o Octavia 100% electrică nu ar putea fi o surpriză pentru nimeni. Totuși, trebuie menționat că o confirmare clară a unei astfel de variante complet electrice pentru Octavia nu a fost confirmată în niciun fel până acum de vreun oficial al mărcii est-europene.

Urmărește Promotor.ro pe Google News


Adrian Somai
Adrian Somai
Am studiat cursurile Facultății de “Finanțe, Asigurări, Bănci și Burse de Valori” din cadrul Academiei de Studii Economice București. Lucrez în presă de mai bine de cinci ani, colaborând de-a lungul vremii cu diverse publicații precum Ziarul de Sport, Cars.ro sau Manager.ro. Mi-a plăcut ... citește mai mult

Comentarii
Inchide