Ce se întâmplă într-o Skoda atunci când nu cuplezi centura de siguranță?

Autor: Elena Luchian 04 nov. 2020 Știri auto

Skoda a inventat un nou tip de avertizare pentru șoferii care uită să-și pună centura de siguranță. Un LED de culoare roșie, amplasat în cuplajul centurii, se aprinde atunci când conducătorul auto nu o cuplează corect.

GALERIE FOTO

Sistemul de avertizare, care poate afișa trei nuanțe diferite, îi va anunța pe șoferi să nu uite de centură și să o cupleze corect. Constructorul de la Mlada Boleslav a depus dosarul pentru patentarea acestei invenții. Cehii intenționează să reducă astfel numărul de persoane rănite în accidente rutiere.

Atunci când nu se află nicio persoană pe locul respectiv, LED-ul va emite o lumină albă. Un sensor detectează prezența unei persoane și transmite impulsul către sistemul de siguranță. Astfel, o lumină roșie îi va avertiza pe cei aflați la bord în privința faptului că centura nu este cuplată. După ce operațiunea este efectuată, lumina emisă de LED devine verde. Acestea redevin albe în timpul deplasării, pentru a nu distrage atenția șoferului.

Cehii consideră că acest nou sistem de avertizare va fi util în mod special pentru părinți. Aceștia vor pute observa cu ușurință dacă cei mici și-au pus corect centura de siguranță sau dacă au decuplat-o în timpul mersului. Sistemul de avertizare este personalizabil prin intermediul sistemului multimedia. Astfel, acestea pot transmite un mesaj de întâmpinare animat, la deschirea automobilului, pentru a deveni vizibile.

Nu este cunoscut, pentru moment, când acest sistem va fi disponibil la modelele Skoda.

Skoda, compania cu cele mai multe patente înregistrate anul trecut

Anul trecut, Skoda a depus nu mai puțin de 94 de dosare de patentare. Cehii spun că nicio altă companie din Cehia nu a înregistrat un număr atât de mare de patente în 2019.

Pe lista celor de la Skoda se află un sistem de organizare a obiectelor în portbagaj și niște covorașe din fibră goală care ascund murdăria.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide