Skoda 935 Dynamic – Povestea mașinii pe care Skoda a vrut cu orice preț să o primească înapoi de la client

Autor: Elena Luchian 27 sept. 2020 Știri auto

Skoda 935 Dynamic este mașina cu o poveste incredibilă. Cehii au construit o singură unitate în 1935. Au vândut-o, apoi l-au căutat pe client și l-au rugat să le-o vândă.

GALERIE FOTO

Skoda 935 Dynamic împlinește 85 de ani. Automobilul a fost prezentat la Salonul Auto de la Praga din 1935. Era un coupe cu patru uși, cu un coeficient aerodinamic impresionant la acea vreme: 0.37.

Mașina era pusă în mișcare de un motor boxer de 2.0 litri cu patru cilindri, amplasat în fața punții din față. Unitatea dezvolta 55 de cai putere și îi permitea vehiculului să atingă o viteză maximă de 130 km/h. Sunt, într-adevăr, cifre impresionante pentru o mașină construită în perioada interbelică. 935 Dynamic era echipată cu o transmisie electromagnetică cu patru rapoarte, furnizată de compania franceză Cotal. Cutia inovatoare permitea schimburi semi-automate ale treptelor.

Skoda 935 Dynamic trebuia să ia startul la Monte Carlo

Pe durata dezvoltării modelului, inginerii au luat în calcul participarea la Raliul Monte Carlo din 1937. Dar era nevoie de o versiune mai compactă, cu două locuri și două portiere. Ideea a fost pusă pe hârtie în aprilie 1936. Mașina de raliu a fost construită la scurt timp după aceea. Era elegantă, futuristă și foarte rapidă. Dar lucrurile nu au ieșit așa cum plănuiau cei de la Skoda și mașina nu a mai ajuns niciodată la startul raliului de pe Riviera Franceză.

În 1939 a fost mutată într-un depozit în care compania păstra autoturismele rulate. Și a vândut-o ca mașină rulată în 1939. Singura Skoda 935 Dynamic construită vreodată a fost achiziționată de un client misterios. În anii ’60, Skoda l-a căutat și i-au cerut să le-o vândă. Compania punea bazele unei colecții de vehicule istorice.

În 2017, modelul a fost supus unei restaurări complete în atelierul muzeului de la Mlada Boleslav. În prezent, este una dintre vedetele muzeului.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide